Konsensus Araştırma’dan Murat Sarı: “Sinan Oğan’ın Oyunun Yüzde 3’ü Kılıçdaroğlu’nun”

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerden en yakın tahminlerde bulunan Konsensus Araştırma olmuştu. Şirketin sahibi Murat Sarı, ikinci tur için öngörülerini paylaştı.

Fatih Altaylı, Konsensus Araştırma’nın son anket sonuçlarını paylaşarak, ‘en yakın sonuç’ demişti.

Konsensus Araştırma’nın sahibi Murat Sarı, Sözcü Gazetesi’nden Ruhat Mengi’ye açıklamalarda bulundu.

“Erdoğan'ın handikapı şu; sağda olan Sinan Oğan'a oy veren kitle, sağda olan Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermedi.”

“Alsa, zaten alırdı o oyları. Sinan Oğan'ın partisi 2,2 aldı, kendisi 5,17 aldı. Aradaki 3 puan bana göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu. Kılıçdaroğlu'na gitme potansiyeli çok yüksek bir oy”

“O zaman eşitleniyor. Kılıçdaroğlu'nun oyu 45'ten 48'e geliyor, Erdoğan'ın oyu artmıyor. Ondan sonrasını konuşalım. Geri kalan yaklaşık yüzde 2-2,5 civarındaki oy ne olacak, bunu anketlerle bulmak çok zor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Seçim 2. Tura Kaldı! İşte Sonuçlara En Yakın Tahminleri Yapan Anket Firmaları
Anket Sonuçları Tutmayan ORC, Savunmaya Geçti

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
17.05.2023

Herhangi bir ekstrem durum olmadıkça yüzde 0.6 Erdoğan'a yetiyor, bilmem farkında mısınız?

Yetmiyor dostum yetmiyor. Erdoğanın oyları %44-45 civarında. Sen ekranlara kitlenme. 2. Turda %46yla seçilemediği zaman anlarız ne yetiyor ne yetmiyor kendisine.

17.05.2023

Erdoğan'ı bu şartlarda yenmek çok zor ama imkansız değil. Bir kere kimsede kaybettik düşüncesi oluşmamalı. Kazanabiliriz demesi lazım önceki turda KK'ya oy verenlerin. Tatile değil, sandığa gitmeliler. Sonra Oğan'ın seçmeni, neredeyse firesiz ikna edilmeli. Bu oldukça zor çünkü milliyetçi oylar için seçim öncesi ve şu anda bir söylem göremiyorum. Daha ziyade Erdoğan gitmeli üzerine cümleler duyuyorum. Bir de İnce ile barışılmalı. İnce'nin KK lehine bir cümle dahi olsa söylemesi lazım. Başka türlü olmaz.

17.05.2023

aslında tatil zamanı da değil özellikle okullu çocukların aileleri için, diğer türlü de bı zahmet birkaç gün tatile ara versinler ya da geç çıksınlar. Adresi başka ilde olan öğrenciler için bişeyler yapılmalı. İnce bu saatten sonra olmaz diye düşünüyorum adam inada binmiş durumda.

17.05.2023

oyları çaldıkları belli bu aq mhpsi nasıl oluyorda doğadu yüksek oy alıyor hiç matıklı değil seçim sistemini ele geçirmişler her ıslak imzalı tutnak internette paylaşılmalı sonuçları herkes gözüyle görüp hesaplamalı anadolumuy ysk mış hepsi tayibin adamı zaten kaybettikleri sçeimi tekrarlatıyorlar

TÜM YORUMLARI OKU (46)