Kongo'da Maymun Çiçeği Salgını: 24 Kişi Öldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Maniema eyaletinde, maymun çiçeği (Monkeypox) salgınının görüldüğü ilan edildi.

Maniema Valisi Vekili Afani Idrissa, yaptığı açıklamada, Maniema eyaletinin Wenga, Utshu ve Weta bölgelerinde, 191 maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini, 24 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bölgede maymun çiçeği salgınının yaşandığını ilan ettiklerini aktaran Idrissa, merkezi hükümete ve insani yardım vakıflarına yardım çağrısında bulundu.

Idrissa, halktan temkinli olmalarını isterken, semptom hisseden herkesin derhal en yakın sağlık merkezine başvurması gerektiğini kaydetti.

Belirtileri neler? Nasıl bulaşıyor?

Çiçek hastalığına benzeyen maymun çiçeği salgını, çoğunlukla kemirgenler ve primatlar gibi vahşi hayvanlardan insanlara bulaşıyor.

Hastalığın semptomları arasında ateş, baş ağrısı, kızarıklık, yorgunluk ve nefes darlığı yer alıyor.

Genellikle Orta ve Batı Afrika ülkelerinde görülen hastalık, yüzden başlayarak ellerde ve ayaklarda deri döküntüsüne de neden olabiliyor.

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
09.12.2021

afrika yüz yıllardır ne çok çile çektin ya üzülmemek elde değil hastalık açlık savaş yokluk , neden zenginler devletler yatırım yapmaz böyle ülkelere anlamıyorum

09.12.2021

Nedenini kendin yazmışsın ya.

09.12.2021

modern tippin ve asilarin en buyuk basarilarindan biri insanligi kara cicek gibi bir kabusdan kurtarmalaridir. cicek asisinin nasil kesfedildigine bakinca eskiden cicegin insanlara ne yaptigi daha iyi anlasiliyor. cicek asisini devrin milk maiden denen sutcu kizlarindan kesfediyorlar. eskiden sut sagan kizlar guzellikleri ve ciltlerinin mukemmelligi ile unlulermis. nedenini tahmin edin, cunku kara cicek hastaligina yakalanmiyorlar. ineklerden maruz kaldiklari inek cicegi kara cicege bagisiklik kazanmalarini sagliyor. bunu gozlemliyerek inek ciceginden dunyadaki ilk asi gelistiriliyor ve kara cicegin soyunun kazinmasina vesile oluyor. sutcu kizlar bu kadar meshur olduguna gore o devirde cicegin insanlari nasil kasip kavurdugunu siz dusunun.

09.12.2021

Kardeşim maymuna da ısırtmayın kendinizi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ