KONDA İlk Koronavirüs Araştırmasının Sonuçlarını Açıkladı: Vatandaşın Yüzde 45'i Önlem Almıyor

KONDA, koronavirüs konusunda yaptığı ilk araştırmayı kamuoyu ile paylaştı. Araştırmaya göre toplumun yüzde 45'i Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının yeterli önlem aldığına ve topluma doğru bilgi verdiğine inanmıyor. Yüzde 55 ise virüse karşı uyarılara dikkate alıyor.

Araştırma şirketi KONDA yeni tip koronavirüsle (COVİD-19) ilgili 7 - 8 Mart günlerinde gerçekleştirdiği saha araştırmasını açıkladı.

KONDA, araştırma sonuçlarını sosyal medya üzerinden paylaştı👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Vatandaşların yüzde 85'i önlemlerin ne olduğunu biliyor

Araştırma sonuçlarına göre, toplumun yüzde 97’si Koronavirüs’ün ne olduğu konusunda duyuma sahip. Yüzde 86,5’i virüsün nasıl yayıldığını ve yüzde 85’i de tedbir amaçlı olarak neler yapılması gerektiğini biliyor. Buna rağmen toplumun yüzde 55’i sadece yapılması gerekenleri yapıyor.

Toplumun yüzde 45'i devletin yeterli önlem aldığına inanmıyor

KONDA’nın bir diğer bulgusu da Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının Koronavirüs konusunda yaptıkları açıklamaların toplumdaki algısıyla ilgili. 

Buna göre “toplumun yüzde 45’i Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının Koronavirüs’e karşı yeterli önlem aldığına ve yine yüzde 45’i ilgili kurumların topluma doğru bilgi verdiğine inanmıyor.”

KONDA’nın bulgulardan yola çıkarak yaptığı tespit şöyle:

  • Riskin ne olduğu ve tedbir amaçlı olarak neler yapılması gerektiği bilinmekte ve fakat toplumun yarıya yakını pratikte bu tedbirleri almamakta veya uygulamamaktadır.

  • Ülkedeki siyasi kutuplaşmanın ve buna bağlı olarak da devlet kurumlarına olan güvenin böylesi bir toplum sağlığı ve salgın meselesinde bile etkili olduğu anlaşılmaktadır.

  • Virüs ve salgının ne olduğuna dair bilgi amaçlı çabadan daha çok tedbirlerin uygulanması amaçlı çabaların yoğunlaştırılması ve hatta sorumlu olduğumuz alanlarda tedbir amaçlı uygulamaların zorunlu hale getirilmesi daha yararlı olacaktır.

  • Salgına karşı güvenli ortamı sağlamanın yolunun çalışanların, katılımcıların, yani tüm paydaşların arzulu ve gönüllü gayretlerinin ön koşul olacağından hareketle güven ortamının sağlanması, şeffaflık, açıklık ilkelerinin esas alınmasının elzem olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır.

Popüler İçerikler

Mauro Icardi'den Sakatlık Sonrası İlk Paylaşım Geldi: Arjantinli Yıldıza Destek Mesajları Yağdı
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Zehir Zemberek Sözler: ''Teraziden Kaçan Bir Takım Görüyoruz''
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e 1 Dakikalık Saygı Duruşu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.03.2020

Bizim millet müslüman adama virüs mirüs işlemez kafasında. Bugün sokakta maske takan birisini gördüm. Herkes uzaylı görmüş gibi bakıyordu. Yaşadığım yer de basit bir yer değil. Ha, korona sebebiyle mi, hayır, alakası yok. Normalde de bizim millet sever böyle bakışlarıyla aşağılamayı, hor görmeyi. Birkaç gün önce maske takan birisi hakarete uğramıştı. Haberlere de çıkmıştı. Başka açıklamaya gerek yok.

Pasif Kullanıcı
16.03.2020

Önlem almakmış, araştırmakmış, okumakmış, onlara göre bunlar boş iştir. Batının işleridir. Batıcılıktır. Ne maskesiymiş. Maske taksan terörist misin derler adama. Oyundur bunlar. Abartıyorsunuz derler. Ya get, işine bak derler. Ne dersen de güler geçerler. İki çift bilimsel kelime etsen kazanma şansın %0. Her zaman haklıdırlar. Her zaman üste çıkarlar. Onlara göre korona, allahın verdiği bir cezadır. Bütün dünya ülkeleri cezasını çekiyordur. Virüs bize uğrayınca sus pus olurlar. Virüse çare bulması için nefret ettikleri o batıdan bir an önce haber beklerler. En çok da virüsü yayan bunlardır. Hele Umre'den virüs yayanlar, Umre'niz batsın!

16.03.2020

Ölümler gelmeye başlamadan kimse işin ciddiyetini kavramayacak. Zorunlu sınırlandırmalar getirilmeli ne yazık ki. Dinlemiyorlar.

16.03.2020

Mensubu olduğu dinin ve inancın kendisini koruyacağına inanan insanların önlem alacağı düşüncesine tam olarak ne zaman kapıldınız ?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ