KONDA Araştırması: Gençler Atatürkçü, Muhafazakarlık Düşüşte!

Türkiye'nin en saygın araştırma şirketlerinden KONDA tarafından yapılan gençlik araştırması oldukça dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 44'ü kendini “Atatürkçü” olarak tanımlıyor. “Milliyetçilik” yanıtı yüzde 38 ile ikinci sırada yer alıyor. “Muhafazakârlık” yüzde 13 ile üçüncü sırada yer alsa da Türkiye geneline göre oransal olarak oldukça geride kalıyor.

Kaynak

KONDA'nın 78 ilde 930’u 15-29 yaş aralığında olmak üzere 3 bin 147 kişiyle yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, gençlerin Türkiye’deki eğitimden memnuniyetsizlik oranı yüzde 71 ve bu oran yükselişte.

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 56’sı imkânı olduğu takdirde yurtdışında yaşamak istiyor. 15-24 yaş arasında bu oran yüzde 60’a kadar çıkıyor. Üstelik kendisini muhafazakar olarak tanımlayan gençlerin yarısı da bu görüşte.

Yeri gelmişken hatırlatalım, hükümet 150 lira olan yurt dışı çıkış harcı pulunu 1500 lira yapmak için kolları sıvamış durumda.

Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre; gençlerin yüzde 44'ü ise kendini “Atatürkçü” olarak görüyor. “Milliyetçilik” yanıtı yüzde 38 ile ikinci sırada.

Kaynak

“Muhafazakârlık” ise yüzde 13 ile üçüncü sırada yer alsa da Türkiye geneline göre oransal olarak oldukça geride kaldı.

“İslamcı” olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 10'la Türkiye genelinin oldukça gerisinde.

Gençlerin yüzde 7'si kendisini sosyalist, yüzde 7'si ise ülkücü olarak tanımladı.

Ankette gençlerin "En çok neye önem verilmeli?" sorusuna verdiği öncelikli yanıtlar ise şöyle:

  • Güçlü ekonomi

  • Adaletin sağlanması

  • Dünya çapında eğitim

  • Sağlık imkânları 

  • Liyakat 

  • Toplumsal cinsiyet eşitliği

  • Çevrenin korunması

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Gelir İdaresi Başkanlığı Önerisini Yaptı: 150 TL Olan Yurt Dışı Çıkış Harcı Pulu 3 Bin Liraya Çıkabilir!

👇

Ünlü Market Zincirinden Şaşırtan Karar: Nakit Alışverişi Kaldırıyorlar!

👇

Korku Dolu Anlar! Diyarbakır'da Tekbir Getirerek Burger King ve Starbucks Şubesine Saldırı!

Popüler İçerikler

Makam Arabası ile Suriye ile Türkiye Arasında İnsan Kaçıran Tuğgeneral Bilal Çokay Tutuklandı
Elektriğe Yüzde 38 Zam! 1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli Olacak Elektrik Zammı Açıklandı
Türkiye Çekya Maçının Ardından Kıyafet Üzerinden Provokasyon Yapan Hesaplar Tepki Topladı
YORUMLAR
23.06.2024

İşte bu 💜🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

23.06.2024

Size güveniyoruz Genç!...

23.06.2024

Sadece bu içerik için yazmıyorum. 6 oktan biri milliyetçilik ama bizim zekâ küpleri milliyetçiliği Atatürkçülükten ayırmış. Bununla beraber muhafazakâr / milliyetçi diye tuhaf bir kavram oluşturmuşlar. Kavramın içine aldığı profil ne muhafazakâr ne de milliyetçi. Yani milliyetçi değil derken, Türk milliyetçisi olmadığını biliyoruz. Yoksa kendi çapında el-milliyetçi.

23.06.2024

Pek ayrılmamış gibi islamcılara bakınca darbeci subayları 60 ve 80 darbesindekileri chpnin milletvekili gibi görüyorlar. Ve söylediklerine de şahit oldum kaç defa ayrıldığını iddia eden muhtemelen akplidir. Ama muhafazakar milliyetçi diye bir şey yoktur katılıyorum bunlar çok temel şekilde birbirlerinden ayrılırlar ülkemizde milliyetçiliğin ekmeğini 40 yıldır yiyen parti 60 darbesine katılan 80 darbesinde askeriyeden aldığı haberle ortalıktan kaybolan biridir. Muhafazakarların durumu daha acıklı onlar dümdüz savaşa katılmayan savaştan sonra din üzerinden ülkenin kontrolünü kendine isteyen, sıkıştıkça sizin ülkeye bir faydanız olmadı dedikçe kendi kesiminin çok çocuk yapmasından faydalanıp. En fakirlerini bile isteye şehit ederek bakın biz sizden çok şehit veriyoruz diye ağlayarakta milliyetçileri kendilerine böyle çekip böyle boktan bir kavram oluşturduklarını düşünüyorum.

gençler akıllı ATATÜRKÜN ilkesi diyor diyorum laik özgürlük çağdaş yaşam.

TÜM YORUMLARI OKU (22)