Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte dünya merakla enerji konusuna odaklandı. Savaşın temel sebeplerine Ukrayna’nın NATO’ya dahil olma girişimleri yansıtılırken Avrupa ülkelerinden ve Amerika’dan Ukrayna’ya bu süreçte silah, mühimmat ve maddi destekler yapıldı. Elindeki enerji kozunu değerlendiren ve bu konuda seferberlik ilan eden Putin, kimine göre Avrupa’yı enerjisiz bıraktı. Enerji tedariğinin çok büyük bir kısmını Rusya’dan sağlayan Avrupa ülkeleri ise çözüm önerileri ve önlemler ile krizi atlatmanın peşinde. Gelişmekte olan ülkelere emisyon gazını azaltmaları yönünde baskı yapan AB ülkeleri ve diğer gelişmiş ülkeler, yaşadıkları enerji krizi sonrasında çözümü, fosil yakıtlara ve kömüre dönmekte buldu.
"Kömürün yerine ülkenin ve bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacak başka bir alternatif ise bulunmuyor." Bu ifade yalan. Kömürün başta rüzgar olmak üzere alternatifi var.
iyi propaganda yapılmış. kömürlü santralin zararı tartışılmaz. yakın zamanda da bu büyüklükte tesislerin kapanması mümkün değil ha mümkün olduğunca minimuma indirilmeli. kapanmayı geç kapasite artırımı için çalışıyorlar.
https://www.enerjiatlasi.com/ulkelere-gore-ruzgar-enerjisi.html Bu sayfa incelendiğinde Rüzgar enerjisindeki potansiyelimizi ne kadar az kullandığımız görülebilir. Başta rüzgar olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarımız ihtiyacımızı karşılayacak kadar çok olduğu anlaşılabilir.