Komşusunun Noel Hediyesini Reddeden Edip Yüksel Sosyal Medyanın Gündeminde

Edip Yüksel Türkiye'den ABD'ye göçmüş bir felsefe profesörü, akademisyen ve aynı zamanda Kur'an üzerine yaptığı çalışmalarla isminden söz ettiren bir yazar. Sosyal medyayı da oldukça etkin kullanan Yüksel son paylaşımıyla tepkilerin odağı haline geldi.

Paylaşım bu.

Tabii tepkiler de geldi.

Bunun şımarıklık olduğunu düşünenler de oldu.

Lynn Hanım'ın olgunluğu da takdir gördü.

Bakalım bir sonraki Noel'de tepkisi ne olacak.

Fotoğraf çekip paylaşması da ayrı bir konu.

🤔

Genelde tepkiler bu minvalde olunca Edip Yüksel'den açıklama tweetleri geldi.

Aktardığına göre Lynn Hanım evden mutlu ayrılmış.

Hatta bir de video gönderdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Tepkiler, açıklamalar derken olayın en dikkat çekici kısmı da Edip Yüksel'in gazeteci İsmail Saymaz'la olan diyaloğu oldu.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR

Bir gün zil çaldı. Tanımadığım iki kadın vardı kapıda. Çekik gözlülerdi. Türkçe konuştular ama aksanlı konuşunca yabancı oldukları kesinleşti. Elime broşür verdiler. Belki incelersiniz. İyi günler deyip üst katlara çıktılar. Ne olduğunu bile anlayamamıştım. Baktım broşüre Hristiyanlıkla ilgiliydi. Bunu görünce kapıyı aralık bırakıp bekledim. Aklıma direkt şu geldi olur da biri ağır tepki gösterirse araya girecektim. Hatta belki eve bile sığınmaları gerekir diye düşünüyordum. İstanbul'daki çoğu insan gibi komşularımı çok iyi tanımıyordum. Müslümanım ve Hristiyanlara olası bir saldırıdan korkuyordum. İnsanların inandığın dini kullanarak kötülük yapma ihtimali olduğunu düşünmek çok kötü bir duygu. Neyse ki böyle bir olay yaşamadılar. Ülkemizdeki Müslümanların özellikle bu tarz ikiyüzlü tutumlardan nefret ediyorum. Kendisi oruçluyken tutan tutmayan herkes ona saygı göstersin ister. Tutmayan arkadaşı iftar yemeğine davet edince hoşuna gider ama kendisi asla ayak uydurmaz. Hristiyanlara hakaretler eder. Noel babayı aşağılar. Kendisi İslamiyeti yaymak ister ama başkası kendi dinini yaymak isterse tepki gösterir. Bu tamamen iki yüzlülük.

25.12.2018

Bu götler bide müslüman ülkeleri beğenmez gavur ellerinde yaşamak için kıçlarını yırtarlar. Bu kadar karşısın gavura gavur adedine niye müslüman ülkede yaşaömıyorsun kıçımın profesörü...

26.12.2018

"Noel bayramım değil!" diyen tiplerin İsa'yı hor görmeleri beni benden alıyor. Adam sizin de peygamberiniz değil mi oğlum? :) Doğum gününü kutlamak neden kötü oluyor? Ne zorunuza gidiyor? Kanal 7 de sabahtan akşama kadar Yusuf'u izliyorsunuz. İsa nerenize batıyor? Asıl hakir görmek, robotlaşmak(!) budur aslan parçaları. Onu geçtim. Madem kültüre meraklısın. Sen Türk değil misin? Türklükte "iadeyi ziyaret" ya da "ikramı geri çevirmemek" diye bir kültür/gelenek vardır. Bak Müslümanlık demedim. Türklük dedim. Sen Türksün. Bu senin kanında var. İkramı ters çevirip terbiyesizlik yapmak ne demek? Türklüğü böyle mi anlatıyorsun hıyar? Diye sormazlar mı adama? Onu da geçtim. Kabul edersin ama ederken dersin ki "Ben sevmiyorum böyle şeyleri. Benim kendi inancıma ters! Ama kabul ediyorum. Teşekkür ediyorum." Alırsın ağacı götürür başkasına verirsin ya da evinde bir süre durur. Çam ağacı durduk yere götüne mi giriyor? Alayınız malsınız aslanım. Bunu baştan bir kabul edin. Saçma sapan tabulara sığınmış yaşıyorsunuz.

26.12.2018

süper bir yazı 👍🏻👍🏻

TÜM YORUMLARI OKU (63)