Koltuk Nasıl Temizlenir? Koltuk Temizliği İçin Ne Kullanılır?

Evi gösteren eşyalardır sözü birçoğumuz için doğrudur. Özellikle koltuklar evlerin temel eşyaları arasına girmektedir. Hanımlar için büyük önem taşıyan koltukları satın alırken bile en ince ayrıntısına kadar bakılır. Rengi, deseni, rahatlığı ve modeline göre seçilen koltuklar artık salonumuzu salon yapan eşyalar haline gelir. Bu yüzden koltukların temizliği de bir o kadar önemli oluyor. Gün içerisinde sürekli oturduğumuz, uzandığımız ve misafirlerimizi ağırladığımız koltuklar sık sık kirlenebiliyor. Gerek üzerine bir şey dökülerek, gerek zamanla kullanımdan dolayı kirlenen koltukların nasıl temizleneceği ise merak ediliyor. Peki, koltuklar nasıl temizlenir? Koltuk temizliği için ne kullanılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Eşyalarımızın içinde en değer verdiklerimizin başında gelen koltuklara oturmalara kıyamayız. Heleki o kumaşlarını seçerken yaşadığımız kararsızlıklar uzunca bir zaman alır. Birçok çiftin belki de ilk tartışma sebebi olmuştur. Birçok evde koltukların üstünde örtüler görürsünüz. Bazıları bu örtüleri dekoratif amaçlı kullanırken, bazıları da çoğunlukla kirlenmesin diye kullanır. Mağazalardan özenle seçtiğimiz koltukların kumaşları sırf temizleme sorunu yüzünden kirlenmesin diye örtülerle örtülür. Böyle olunca uzunca bir süre düşünülerek seçilen kumaşların rengini bile göremeyiz. Sonrasında da koltuklar eskidi diye yenisiyle değiştirilir. Fakat bunun yerine koltuklarını olduğu gibi kullanıp temizlemekte bir çözüm oluyor. Birçok kişi koltukların nasıl temizlendiğini internet üzerinden araştırıyor. Koltukların nasıl temizlendiğine ve koltuk temizliğinde ne kullanıldığına dair tüm detaylara haberimizde sizler için yer verdik...

Koltuk Nasıl Silinir? Koltuk Temizliğinde Ne Kullanılır?

Öncelikle koltuklarımızın kumaşını seçerken kumaşların özelliklerini öğrenmeliyiz. Leke tutmayan, su geçirmeyen ve silinebilir özellikte olmasına dikkat etmeliyiz . Koltuklarımızın bu özelliklerini bildikten sonra gayet kolay bir şekilde temizleyebiliriz. Koltukların kılıfları fermuarlıysa ve süngerlerinden çıkarabiliyorsak işimiz gayet kolay. Çıkardığımız kılıfları tersini çevirerek makinaya atın ve 30 derecede renklerine zarar vermeyecek bir deterjan tercih ederek yıkayın. Güzel kokmasını ve yumuşak kalmasını sağlamak için yumuşatıcı koymayı da unutmayın.

  • Sabit kalan kumaşları temizlemek içinse öncelikle bir leğene ılık su koyun. Ardında beyaz kalıp sabunla ve beyaz yumuşak bir bez yardımıyla kumaşın dokuma yönünde silin. 

  • Beyaz bezde siyahlık ve kirlilik bulunuyorsa bez sildiğinizde beyaz kalana kadar işlemi tekrarlayın. Sonrasında durulama işlemine geçebilirsiniz. Ayrıca yine koltuklar minderleri gibi güzel koksun diye durulama suyuna da çok az yumuşatıcı koyabilirsiniz. 

  • İster sentetik, ister kadife kumaşla kaplı koltuklarınız olsun yine aynı şekilde temizleyebilirsiniz. Keten kumaşla kaplı koltuklarda ise iş biraz daha zorlaşabiliyor. Dokumasında ki gözenekli yapısı lekeyi içine çekebiliyor. Bu yüzden tercih ettiğiniz koltuk modelini çıkarılabilir kılıflar şeklide seçerseniz çok rahat edersiniz. 

  • Veya koltuk çok kirlenmeden hafta da bir toz alır gibi sabunlu beyaz bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Kumaş seçerken temizlik konusunda sizlere sorun çıkartmayacak özellikte ürünler seçerseniz koltuklarla ilgili temizlik oldukça kolay olacaktır.

Aşağıdaki de İlginizi Çekebilir

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Temizliği İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu