Koltuk Krizinde Neler Yaşandı? Temel Karamollaoğlu, Erdoğan ile Görüşmesindeki Detayları Anlattı

"Cumhur İttifakı içinde bu sistemi benimseyen bir tutumun içine giremeyiz"

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya'nın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanıyla birçok konuyu konuştuk. Birçok yerde anlaşmamakta anlaştık” değerlendirmesinde bulundu.

Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine dair endişelerini paylaştığını anlatan Karamollaoğlu, Erdoğan’ın sistemi 'istikrar' vurgusuyla savunduğunu, sadece Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartından “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” şikayetinde bulunduğunu anlattı.

Görüşmede Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’nda yer almasına dönük bir konunun gündeme gelmediğini belirten Karamollaoğlu, “Prensip itibariyle Cumhur İttifakı içinde bu sistemi benimseyen bir tutumun içine giremeyiz. Geçmişte de söyledim, şimdi de söylüyorum” dedi.

"Ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım"

Demirkaya'nın 'Cumhurbaşkanı ile yaptığınız görüşmedeki 'koltuk krizi' tartışmalara neden oldu. Bir kriz var mı, ne yaşandı orada. Bir rahatsızlığınız oldu mu?' sorusuna da Temel Karamollaoğlu, 'Bu bana göre abartıldı. Sayın Cumhurbaşkanı üst üste iki kez öğle yemeği için davet etmişti. Ben öğlen yemek yemiyorum. 'Beni mazur görsün' dedim. Aslında onu kabul etmek lazımdı. Belki biraz ayıp oldu kabul etmemek. Bir de ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım. PCR testi yaptırmayınca da, -anlaşılan orada sıkıntı oluyor- cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle, 'Biraz mesafeli oturalım' dedi. O kadar.' ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Karamollaoğlu - Erdoğan Görüşmesinde Objektiflere Yansıyan Enteresan Anlar

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
11.11.2021

Ben Temel'in yerinde olsam odadan çıkar giderdim...1 hafta gündem olurdum...Ya da kanepenin önünde bağdaş kurup çökerdim... Yer sofrası her zaman oy getirir :) İşte o zaman ümmetin lideri düşünsün :)

11.11.2021

Sorun mesafe ise öteki koltuğun mesafesi ayarlanabilirdi. Yine de şu an için biraz istikrarlı görünüyor. Kendi tabanından neden en azından bir görüşme yapmadın eleştirisi almamak adına da görüşmüş olabilir. Çünkü dün söylediklerinin arkasında duracaksa orta noktada buluşamayacakları zaten belliydi...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ