Kol Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Toplumda pek çok kişinin zaman zaman yaşadığı bir durum olan kol ağrıları, günlük hayatı olumsuz olarak etkileyebilmektedir. Bu ağrılar bazen basit bir durumdan kaynaklanabileceği gibi bazen de ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Ayrıca ağrılar tüm kolda ya da belirli bir bölümde görülebilir. Genellikle kol ağrılarının yanında batma hissi, yanma, uyuşma ve karıncalanma, ezilme gibi semptomlarda ortaya çıkar. Kol ağrısı yaşayan kişilerin mutlaka uzmana bir doktor görünmesi gerekir. Peki, kol ağrılarına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

Kol, çeşitli hareketlerin ve işlerin yapılabilmesi için oldukça önemli bir uzuvdur. Omuz ekleminden başlayıp parmak uçlarına kadar uzanan bölgenin tümüne kol denir. El bileği ve dirsek arasında kalan bölge ön kol olarak adlandırılır. Bu uzvun yapısında birçok kemik, eklem ve kas bulunur. Bu kaslardan en önemlisi ön kolun bükülmesini sağlayan iki başlı pazu kasıdır. Koldaki hareketler kaslar sayesinde sağlanır. Aynı zamanda kolda dolaşımı sağlayan toplardamar, atardamar ve sinir dokuları da yer alır. Burada gerçekleşen bir sorun ağrıya sebep olabilir. Kol ağrısı hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kol Ağrısı Hakkında

Kol ağrısının pek çok nedeni bulunmaktadır. Altta yatan durumlara göre farklı şiddette ortaya çıkabilir. Kol ağrısının en çok görülen nedeni tendonların zedelenmesi sonucu ortaya çıkan tendinit tıbbi durumudur. Genellikle eşya taşımak, cam silmek gibi sık tekrarlanan hareketlerde kol kaslarının bağları zarar görür ve ağrıya sebep olur. Her türlü eklem hastalığında da ağrı oluşabilir. Romatoid artrit ve osteoartrit gibi hastalıklar eklemlerde hasara yol açar. Bunlar kolda ağrı ile karakterize edilir. Kol, ön kol ve el kasları belirli düzeyde baskı yaşarsa elektriklenme, karıncalanma, uyuşma ve ağrı yaşanabilir.

Kas ve iskelet sistemi hastalıkları dışında kalp krizleri de sol kolda ağrıya neden olabilir. Sol kolda ağrı oluşmasının nedeni ise ağrı hissini taşıyan sinirin, sol koldaki sinirlerle ilişkili olmasıdır. Aynı zamanda damar içi pıhtı atması, emboli, damar iltihabında şiddetli kol ağrıları görülür. Vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan tümörler, enfeksiyonlar,  travmalar, kas zedelenmeleri, kramplar, bağ yaralanmaları da her iki kolda ağrıya neden olur.

Kol Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Kol ağrısı yaşayan kişilerin, hastanelerin ortopedi ve travmatoloji bölümlerine başvurmaları gerekir. Radyolojik görüntüleme ve bazı tetkikler ile altta yatan durum tespit edilir. Eğer uzman doktor gerek görürse nöroloji, kardiyoloji gibi bölümlere sevk edebilir. İlaç tedavileri, cerrahi müdahaleler ve yardımcı ekipmanlar ile birçok tedavi seçeneği bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Karın Şişliğine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Ödem İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?
Kemik Erimesine Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı