Kokteylsiz Yapamam Diyenlerin Akşamdan Kalma Durumunu En Yoğun Şekilde Yaşadığı İçkiler

Alkolseverlerin vazgeçilmezi olan kokteyller konusunda bazı zamanlar akşamdan kalmalığın dibini yaşadığımız günler oluyor.

İnternet üzerinden yapılan bir anket çalışmasında ise klasikleşmiş kokteyllerin en çok hangisinde akşamdan kalmalığın etkili olduğu sonuçlarını sizler için derledik.

Yaklaşık olarak 3 bin kişiden oluşan anket için katılımcılardan; ortaya çıkan baş ağrısı, hastalık hissi veya ertesi gün yataktan çıkmama isteği gibi durumların puanlanması istendi.

Her bir içecek değerlendirildikten sonra, Pornstar Martini'nin akşamdan kalmaya en çok neden olduğu Mojito'nun ise en az etkili olduğu sonucuna varıldı. Diğer kokteyllerin sıralaması ise şu şekilde oldu 👇

1. Pornstar Martini:

Çarkıfelek meyvesi ve şampanya kombinasyonlu Pornstar Martini kokteyline, 10 üzerinden 7,9'luk bir akşamdan kalma puanı verildi. Bununla birlikte katılımcılar, ertesi gün yataktan çıkmakta en çok zorlandıkları alkol olarak değerlendirdi.

2. Sex on the Beach:

İkinci sırada ise votka, şeftali likörü ve kızılcık şurubundan oluşan Sex on the Beach bulunuyor. Kokteyle, katılımcılar tarafından 6.9'luk bir akşamdan kalma puanı verildi ve aynı zamanda içenlerin yağlı yiyecekler istemesini sağlayan en olası kokteyl olarak seçildi.

3. Long Island Iced Tea:

Votka, tekila, rom, cin ve kola karışımlı kokteyl de 10 üzerinden 6,8'lik akşamdan kalma puanıyla üçüncü sırada yer aldı. Katılımcılar, kokteylin ertesi sabah kendilerini susuz hissetmelerine en çok neden olan içki olduğunu söyledi.

4. Tekila Sunrise:

Tekila, portakal suyu ve nar şurubunu birleştiren Tequila Sunrise, akşamdan kalma puanlamasında 6.7 alarak dördüncü sırada yer aldı. Kaliforniya'nın güneşli kıyılarına dayanan popüler içkiyi tüketenlerin ertesi gün yatakta ortalama 7,3 saat geçirdiği görülürken içkiyi içen kişilerin aynı zamanda yağlı yiyecekler için can attığı da gözlemlendi.

5. Piña Colada:

Son olarak rom, hindistan cevizi sütü ve ananası bir araya getiren tropikal klasik Piña Colada'ya beşincilik verildi ve 10 üzerinden 6'lık akşamdan kalma puanı aldı. 

Siz en çok hangi kokteylden etkileniyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Bu Ekiple Bir Ömür Geçer: Alkol Muhabbeti Yapan Ninelerin İzlerken Acayip Keyifleneceğiniz Görüntüleri
Alkol Tükettiğimiz Gecenin Ardından Vücudumuz Neden İnatla Bizi Sabahın Köründe Uyandırır?
Kadehin Dibini Görür Görmez Bir Acayip Hallere Bürünen 20 Alkol Masası Karakteri

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'