Kokpitte Namaz Düzenlemesi: Artık Serbest Olacak

THY’de bir pilot, yardımcı pilotunun güvenlik zafiyeti oluşturacağı için kokpitte namaz kılmasına izin vermemesi sonrası başlayan tartışma, yeni düzenleme getirdi. Artık pilotlar, kokpitte namaz kılabilecek.

İddiaya göre, THY’de M.F.S. isimli yardımcı pilot, uçuş sırasında kokpitte namaz kılmak istemiş, tecrübeli kaptan pilot ise uçuş güvenliği sebebiyle izin vermemişti.

Şikayet üzerine 30 yıllık pilot Y.G., THY’den kovulmuştu.

Daha sonrasında THY kaynaklarından yapılan açıklamada yeni düzenleme yapılacağının sinyalleri verilmişti.

"Türk Hava Yolları, uçuş sırasında uçuş mürettebatının zihinsel fiziksel sağlığına önem vermektedir. Bu nedenle, uçuş ekibi üyelerinin uçuşun kritik olmayan aşamalarında esneme ve hafif egzersizler için kısa molalar vermesine veya kokpitte dua etme, inancının gereğini yerine getirmesine izin vermektedir"

THY’nin yaptığı bu düzenleme, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından aynı gün onaylanarak yürürlüğe alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

THY'den Kokpit ve Kabin İçin Namaz Düzenlemesi Yolda
THY'nin Eski Çalışanı Ömer Koray Özbay, 'Baskıya Dayanacak Gücüm Kalmadı' Diyerek İntihar Etti

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
29.08.2023

Lan seferisin seferi sana namaz farz değil sonra kazasını kılarsın. Gökyüzünde daha selam vermeden kıble değişecek hem altına döner bir platform da mı yerleştireceğiz pezevenk? Hangi uçakta pilot namaz kılıyorsa bunu bilet alırken belirtsinler o uçaltan bilet almayacağım. Belli bir süre uçakta yardımcı pilot olmadığını bilmek ürkütücü değil mi? Her şeyi mal gibi romantize etmeye başladık sonu fena bu işin.

29.08.2023

Benim bindiğim uçakta sen bagaj bölümünde köpeğimin yanında gidersin. Sana mı soracak değilim bineceğim uçağı kuru fasulye? Sizin de alnınıza etik yapıştırsalar da sosyal hayatta muhattap olmasak keşke.

29.08.2023

Uçak pistte iniş yaptığı an kokpitten çıkıp kanatta kılacaklar bu sefer. Maksat, uygun olmayan bir yerde bu şovu gerçekleştirip mağduriyet yaratmak zaten.

Show must go on 😄

29.08.2023

30 yıllık pilotu kovdunuz da ne oldu? O adam gider yurtdışında bi firmada çok güzel iş bulur siz de deneyimsiz pilotlarla kalırsınız. Hiç mi aklınız almıyor, yolculuk sırasında hareket halinde olunduğu için kıble sürekli yer değiştirir. Namazın şartlarından biri kıbleye dönük olmaktır. Kıbleye dönülmezse namaz da olmaz zaten. Bu neyin şovu THY?

TÜM YORUMLARI OKU (44)