Kocaman Bir Oyun Alanı: Yeraltı Metan Baloncuklarından Oluşan Devasa Yarımada

Siberian Times'ın haberine göre Sibiryalı bilim insanları Yamal yarımadasına yakın Belyy Island'da yeraltında metan kabarcıkları keşfettiler.

Popüler İçerikler

"Seçimi Murat Kurum Kazanacak" Diyen Astrolog Nuray Sayarı Kendisine Yanlış Doğum Bilgisi Verildiğini Söyledi
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
25.07.2016

eglenceli bir video gibi gorunebilir ama aslinda cok tehlikeli bir durumun habercisi. metan karbondioksitten 64kat daha kuvvetli bir sera gazidir. ve sibiryanin donmus topragi yeryuzundeki tum petrol kaynaklarindan daha fazla metan iceriyor olabilir. bizim yarattigimiz kuresel isinma ile sibiryanin donmus topragi erir ve icindeki metani serberst birakirsa kuresel isinma artik onu alinamaz sekilde ivmelenip cok daha buyuk boyutlara varabilir.

25.07.2016

bu isin ne boyutlara gidebilcegini anlamak icin dunya gecmisine bakmak yeterli. dunya tarihindeki en buyuk yok olus, dinozorlarin yok olusundan bile daha buyuk olan, 250milyon yil once canli yasamin %90nindan fazlasini yok eden permian triassic yok olusu aynen bu sekilde birbirini tetikleyen kuresel isinma etkisinden kaynaklanmisti. permian triassic buyuk volkan patlamalarinin sonucunda olusan kuresel isinma ile baslayip, gezegendeki tum metan cozulup serbest kalinca bu kadar yikici boyutlara ulasmisti. simdi o volkanlarin yaptigini biz yapip ayni felaketi tetikliyor olabiliriz.

25.07.2016

Çakmak tutmak lazım bence, kaçak varsa ancak öyle anlaşılır.

26.07.2016

https://www.youtube.com/watch?v=FM0hczFNDZI :))

25.07.2016

Bildiğin su yatağına çimen kaplamışlar :)

TÜM YORUMLARI OKU (9)