Kocaeli'nde 'Suriyeli' Gerginliği! Yüzlerce Kişi Sokaklara Çıktı, Valilikten Açıklama Geldi

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik sokaklara taştı. Suriyelilerin bir evi basmak istediği iddiaları üzerine öfkeli kalabalık, sloganlar eşliğinde kent merkezine ilerledi.

Tansiyonun yükselmesinin ardından olaylara müdahale etti.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde dün akşam saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Suriyeli bir grubun dün gece taşkınlık çıkardığı iddiasıyla sokağa çıkan vatandaşlar sloganlar atarak yürüdü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde vatandaşların "Ülkede mülteci istemiyoruz" sloganı attığı duyulurken, söz konusu Suriyeli grubun sahibi olan bir köpeği zehirlediği iddia edildi.

Kocaeli Valiliği de bugün Dilovası'ndaki gerginliğe ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Valilik olaylara karışan 10 kişinin deport edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca bir köpeğin öldürülmesine sebebiyet verdiği düşünülen kişi ile bir grup arasında yaşanan tartışma ve sonrasında meydana gelen olaylara güvenlik birimlerinin süratle müdahale ettiği belirtildi.

Olaylların ardından siyasiler de Twitter hesaplarından konuya ilişkin paylaşımlarda bulundu ⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR
03.07.2023

Dilova sectiginiz Parti'nin göçmen politikası belliyken ne bok yemeye sokağa dokuluyorsunuz

03.07.2023

2.tur sonuçları açıklandıktan sonra koşarak külliyeye gidip reis sloganı atanlar yıllar sonra bu çöl bedevileri ile muhatap olacaklarının farkında bile değiller

03.07.2023

Bir iktidarın bu kadar şeyi rahatlıkla topraklarına doldurabilmesi için, milli benliğini kaybetmiş milyonların halka üstün gelmesi gerekirdi.

TÜM YORUMLARI OKU (26)