Koç Holding Neden Başarılı? Vehbi Koç'un İbret Veren Mektubu

Günümüzde zenginlik algısı sadece para ile ölçülen bir nitelemedir. Ancak asıl zenginlik; hem kişisel yaşamında hem de iş hayatında para dışında sahip olunanlarla belirlenmektedir.  

Koç ailesi de bahsedilen asıl zengin ailelerden. Tabir-i caizse kurdukları 'imparatorluk' yıllardır büyüyerek devam etmektedir ve uzun bir süre daha böyle devam edecektir. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mustafa Koç da, iş alanında ailenin en yukarıdaki ismiydi. Çoğumuzun aklından geçen 'benim de o kadar param olsa en iyi eğitimi alırım' cümlesi haklılık payı taşısa da, aile içi yetiştirilme tarzları ve hayata bakış açıları da birçok açıdan daha farklı. Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un da, oğlu Rahmi Koç'a, torunlarına hitaben yazdığı mektup bunu gösteriyor.

Bay Rahmi Koç'a şeklinde gönderilen mektubun bu şekilde başlaması bile aslında birçok şeyi açıklıyor.

"Mustafa RAM'da çalışıyor. Ömer'i Alpay Bağrıaçık beyin yanına vermişsin. Ali'yi de RAMERICA'ya verdin"

"Görebildiğime göre bu çocukların iyi yetişmeleri şart. Fakat Rahmi Koç'un oğlu muamelesi yapıldığını görüyorum ve çok üzülüyorum."

'Ne geldikleri ne çıktıkları saat belli. İstedikleri yere gidiyorlar, diledikleri seyahati yapıyorlar, kimse sesini çıkartmıyor. Onun için çalıştıkları şirketlerin müdürlerine özel olarak aşağıdaki projeye benzer bir mektup yazman lazım. Mesela Mustafa için,'

"Oğlum Mustafa Koç şirketinizde çalışıyor. İyi yetişmesi için Mustafa'nın diğer memurlar gibi işe muntazam gelmesi, gitmesi ve verilen vazifeyi hakkıyla yapması lazım."

'Kendisine hiçbir şekilde Rahmi Koç'un oğlu muamelesi yapılmaması ve Mustafa'ya da bu hissin verilmemesi icab eder. Mustafa hakkında bana her 3 ayda bir bana gizli olarak bilgi vermenizi rica ediyorum.'

"Üç oğlum var. İlerde bunlar kabiliyetlerine göre şirketlerde ve Holding'de vazife alacaklardır. Onun için bu hususa son derece dikkat etmenizi rica ederim."

Mektubun orijinal hali de burada.

Sonuç olarak; bugün televizyonlarda, reklamlarda ya da bazı soruşturmalarda gördüğümüz medyatik zenginler, asıl ve gerçek zenginler değillerdir. Asıl zenginler sadece maddiyata dayalı şovlarla değil, sanat zevkleriyle, spor merakıyla vb. birçok entelektüel noktada önde olan kişilerdir.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
25.01.2016

Zengin olmak sadece cebindeki parayı ya da mal varlığını arttırmak demek değildir.Zengin insan hayatın her alanı için bilinçle adım atmayı tercih eden ve bunun önemini bilen,kendini sanattan, sosyal ilişkilere kadar her anlamda zenginleştirmeyi ve donatmayı hedefleyen, anların kıymetini bilen kişidir.Yoksa saraylarda da yaşasanız, zorlama mevki sahibi de olsanız hamurunuzda bir gusto, bir donanım ,bir zarafet, bir bilinç yok ise sadece görgüsüz, sonradan görme para sahibi olursunuz.Gönül zenginliği olmadan cüzdansal zenginlik asla sizi gerçek manada zengin yapmaz.

25.01.2016

Aşkolsun uyuşuk adam, yazmaya üşensem bende uyuşuk madam olurdum zaten :))Uzun da değil be, haksızlık yapma şimdi :)

1.000.000 DOLAR (YALNIZBIRMILYONDOLAR) im olsa samimi soyluyorum koc ve rockefeller ailesini gotumden cikartir ilmik ilmik dokurum ama gel gelelim ki ben fakirim :( bendeki bu potansiyeli bulutlarin uzerindeki varlikta bildiginden gecim sikintisi ceke ceke geberip gidecegim sevgili gunluk :))

Herkesin bir şansı vardır. Bu kadar karamsar olmadan önce, bu videoyu izlemeni isterim. Basit bir teknik ama etkili >>> https://www.youtube.com/watch?v=bGw8M6oLwQ8

25.01.2016

hayret biriside çıkıp demedi bunların arkasında masonlar siyonistler illüminati vb. var diye ALLAH ALLAH şaşırdım :D

TÜM YORUMLARI OKU (14)