KKTC Resepsiyonunda Rahşan Ecevit'e Saygısızlık İddiası: 'Asansörden İndirilmek İstendi'

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünde Ankara'daki resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın korumalarının 'Komutan binecek' diyerek 93 yaşındaki Rahşan Ecevit'i asansöre bindirmek istemediği öne sürüldü.

Fotoğraflar: Yavuz Atalan, Sözcü

Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan'ın haberine göre merhum Başbakanlardan, 'Kıbrıs Fatihi' Bülent Ecevit'in 93 yaşındaki eşi Rahşan Ecevit, Ankara'da bir oteldeki resepsiyonda Kıbrıs gazileriyle birlikte eşi Bülent Ecevit'i yad etti, gecenin sonunda ise resepsiyondan ayrılırken otelin asansörüne doğru yöneldi. 

Habere göre aynı dakikalarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da asansöre binmek üzere hareket ettiği, daha sonra Akar'ın korumalarının 'Komutan binecek'' diyerek Rahşan Ecevit'i asansörden indirmeye çalıştığı öne sürüldü.

Rahşan Ecevit'in ise 'İnin' diyen koruma polislerine aldırmadığı ve korumaların da ısrardan vazgeçmek zorunda kaldığı belirtildi...

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, Rahşan Ecevit'in resepsiyonun düzenlendiği otelden ayrılmasından sonra asansöre yönlendirildi.

Ayrıca salonda hazırlanan özel bölümde KKTC'nin Ankara Büyükelçisi ile yemek yiyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın bulunduğu masaya Rahşan Ecevit'in davet edilmediği bilgisi de haberde paylaşıldı.

CHP'li Yarkadaş: 'Bu saygısız tutumun takipçisi olacak ve konuyu TBMM'ye de taşıyacağım'

Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayı kabalık, nezaketsizlik ve vefasızlık örneği olarak değerlendiren CHP'li Barış Yarkadaş, özür dilenmesi gerektiğini belirtti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Hulusi Akar'ı bu talihsizliği düzeltmeye davet eden Yarkadaş, 'Sözcü Gazetesi Muhabiri Yavuz Alatan'ın kamuoyuna duyurduğu bu saygısız tutumun takipçisi olacak ve konuyu TBMM'ye de taşıyacağım' dedi.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
17.11.2016

herturlu kimligini gec, sirf yasindan dolayi bile büyük saygisizliktir.

17.11.2016

aynen öyle dini dili ırkı cinsiyeti siyasi görüşü ne olursa olsun..neticede bir kadından bahsediyoruz burada..büyük edepsizlik olmuş bu fakat şaşırmadım tabiki

17.11.2016

doğru ise yazık ki ne yazık geçtim siyasi görüşünü vs , yaşına da mı hürmet etmediniz??? :///

17.11.2016

chp izmir Türkiye'den ayrılsın diyor bir çok chpli buna alkış tutuyor , bir tane haber yok sitede

17.11.2016

konuyla alakalı yorum alsak kanveşeref ?

TÜM YORUMLARI OKU (12)