"Kızlık Zarı Diye Bir Şey Yok" Diyen Jinekolog Müjdegül Karaca Tane Tane Açıkladı, Tartışma Büyüdü

Kızlık zarını ahlak zannedenler biraz aydınlanmış mıdır acaba?

Bir "kızlık zarı" konusu var ki yıllardır namus kavramının en önemli temsilcisi olarak kabul ediliyor. Kızlık zarının karşılığı sözlükte şöyle: "Cinsel ilişkide bulunmamış kızların döl yolunu kısmen kapayan zar, himen"

Yani bu zar ya da himen, bir kadının evlenmeden önce kimseyle birlikte olmadığını gösteriyor insanlar için. Çünkü bir kadının namuslu olması, daha önce kimseyle birlikte olmamasını gerektirir (!) diye düşünüyorlar. Sırf bu yüzden yaşanan intiharlar ve cinayetler ise hiç kimsenin umrunda değil.

Dr. Müjdegül Karaca ise işte tam da bu olgu üzerine bilimsel açıklamasını yaptı ve "kızlık zarı" diye bir şey olmadığını anlatmaya çalıştı. Bakın sonra neler oldu?

Peki neydi bu bekaret testi denilen şey? Dr. Karaca'nın soruya verdiği cevap şöyle...

Fakat tabii ki "hayır kızlık zarı diye bi şey vardır" diyenler çıkacaktı, çıktılar da... Onların argümanları da şöyle:

twitter.com
twitter.com
twitter.com

Dünyada başka hiçbir dert kalmamış gibi kızlık zarına ve bekaret olgusuna kafayı takıp ahlak kriterlerini bunun üzerinden yürüten kişilere çok güzel cevaplar da geldi.

twitter.com
twitter.com

Konuyu anlamayanlar, anlamak istemeyenler ya da doğrusunu bilmek için can atanlar varsa Dr. Müjdegül Karaca'nın tane tane anlattığı şu videoyu seyredebilirler.

Şuraya da çok güzel bir söz bırakıp kaçalım o zaman...

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
02.09.2020

bu nasıl kafa amk. Parayı basıp manitayı getirecekmiş kimsin sen gerizekalı? Elalemin kızını nasıl tutup kolundan gel bakalım bakire misin diye doktora sokuyorsun? Bu cesareti siz kimden buluyorsunuz?

02.09.2020

Onunla doktora gelen elalemin kızından ve bunu destekleyen elalemden.

02.09.2020

Kendisi her çiçekten bal alırken evlediği kızın bakire olmasını isteyen piçlere bunu anlatamazsınız.

02.09.2020

bu dr.hanımefendinin videosunu izlemedim de dr.banu çiftçi çok güzel açıklamıştı. onun videosundan da izleyebilirsiniz. kelime oyunu falan da değil, himen zannettiğiniz gibi bir şey değil. bir hekim olarak buradan hiç cinsel ilişkiye girmemiş kadınlara sesleniyorum: psikolojik ve fiziksel olarak hazırsanız ve eğer yeterince uyarılırsanız bol sıvı salgılanacağı ve vajina genişleyeceği için İLK CİNSEL İLİŞKİDE KANAMA OLMAZ. bu yüzden korkmayın. sizden kan gelmediği için "vayy demek o kadar zevk aldırmışım, mutlu etmişim sevdiğimi" diye düşünmesi gerekirken "lan sen benden önce seks mi yaptın?" diyen kocanız varsa ve laftan anlayacak, size saldırmayacak biriyse, size güvenmediği için sağlam bir kızın önce. sonra da açıklayın.

02.09.2020

Maalesef bazı erkek doktorlar (hekim diyemiyorum kendilerine) tabulardan ve baskılardan dolayı bunu kabul etmek istemiyor. Bakın ben garanti veriyorum bir zar olmadığının bilinmesi kadınlardaki evlilik öncesi cinsel ilişki oranını %1 bile artırmaz. Yapacak olan yapıp sonra "diktiriyor" zaten. Bu inanış ise gerdek gecesinde kan gelmeyen kadınların ölümüne sebep oluyor(cinayet) ya da intiharına. Gerçeğin bilinmemesinin bedeli çok ağır.

TÜM YORUMLARI OKU (159)