Kızını 48 Yıl Önce Kaybeden Güney Koreli Anne, Hükümete ve Yetimhaneye Tazminat Davası Açtığını Duyurdu!

Güney Kore'de bir kadın, 48 yıl önce kaybolan kızı için hükümete ve yetimhaneye dava açtı. Kaybolan kızına 2019 yılında yapılan DNA testi sonucu kavuşan kadın, yetkililerin olayda ihmalinin olduğunu savunarak tazminat davası açtığını duyurdu.

Kaynak

Güney Koreli 70 yaşındaki Han Tae-soon, 4 yaşındayken kaçırılan çocuğunun bir yetimhaneye götürüldükten sonra ABD'ye evlatlık verilmek üzere gönderildiği açığa çıkınca dava açma yoluna gitti.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi binası önünde gazetecilere konuşan Han Tae-soon, Güney Kore hükümetinin, kızının evlat edinilmesini engelleyememesinden ötürü sorumlu olduğu gerekçesiyle tazminat davası açtığını söyledi.

Tam 48 yıl önce kızını kaybeden acılı anne, evladının kaybolduğunu polise bildirdikten sonra yıllarca umutsuzca kızını aramış. Bu süreçte sık sık karakolların ve devlet yetkililerinin kapısını aşındırmış.

Annenin avukatları ise kızın kayıp olarak bildirilmesinden bir gün sonra, polis tarafından tesise yerleştirildiğini ve yetimhanenin ebeveynleri bulmak için hiçbir çaba sarf etmediğini iddia ediyor.

Kızını 40 yıldan fazla bir süre arayan anne, 2019 yılında yapılan DNA testi sonucunda kızını nihayet bulsa da, suçluların yakalanması için hukuk mücadelesini sürdürüyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Kadın Cinayetleri Ülkeyi Yasa Boğarken İrfan Değirmenci'den Yargı Sistemine Sert Eleştiri
Darp Davasında Engin Polat'a Hapis Cezası! Dilan Polat Suçsuz Bulundu
Aldığı Tehditler Sebebiyle Yaşadıklarını Sosyal Medyaya Anlattı: “Benim Adresim Neden Ona Gidiyor?”

Popüler İçerikler

Semih Çelik’in Vahşice Katlettiği Ayşenur Halil’in Komşusu Cinayet Günü Yaşananları Anlattı
Cem Garipoğlu'nun Fethi Kabir Tutanağı Ortaya Çıktı: Kefen Yok, Plastik Poşet Bulundu!
Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i Vahşice Katleden Semih Çelik Hakkında Yeni Detay