Kızılay, Şirket Kurmadan Önce de Çadır Satmış

Depremde AHBAP'a yapılan çadır çadır satışını “Şirketimiz sattı” diye savunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın, şirket kurmadan önce de depolardaki çadırları sattığı ortaya çıktı. Kınık, 2018’de Kızılay logolarını sildirip 2 bin 977 çadırı 5,2 milyon TL’ye satmış.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurttaşlar çadır beklerken, Kızılay'ın depremin üçüncü gününde AHBAP'a çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı” ifadelerini kullanarak bir dernek yapısı olan Kızılay’ın değil şirketinin çadır satışı yaptığı belirterek üzerindeki sorumluluğu atmaya çalışmıştı. 

Fakat ıslak imzalı yönetim kurulu kararlarına göre, Kızılay'ın şirket kurmadan önce de çadır sattığı ortaya çıktı.

Logoları sildiler

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, 4 Haziran 2018 tarihli yönetim kurulu kararında, Kızılay’ın Uluslararası Göç Örgütü ile 2 bin 977 adet 16 metrekare genişliğinde kışlık çadır satışı için sözleşme imzaladığı belirtiliyor. Kararda, 2 bin 977 çadırın toplam 5 milyon 280 bin TL’ye satıldığı ifade ediliyor.

Skandal ifadelerin yer aldığında kararda, Kızılay depolarında bulunan 227 çadır ile stoklarda satılmasına karar verildi. Ayrıca afetler için stoklanan 600 çadırın da üzerindeki Kızılay logolarının silinerek satılması kararlaştırıldı. Çadır satışı Kızılay’ın yönetim kurulunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
11.03.2023

Hergün şerefsiz olmayı nasıl başarıyorlar.... Hayret... .... 😡

11.03.2023

Tek başına yapmamıştır bunu,bunların,talimatsız çalışmadıkları malum..Deprem nedeniyle ortaya çıkanlar dışında,kimbilir daha bilmediğimiz neler var..

11.03.2023

Kızılay özelleştirilsin, satış nasıl olur görsünler :)

Zaten özelleştirmişler. O nedenle kurum gönüllüleri değil çalışanları var. Onlarda patrondan emir almadan satışı kapatamamışlar.

Ben Kızılay'ın çadır satmasına karşı değilim. Kimse olayı çadır satmaya indirgemesin. Kızılay ihtiyacın az olduğu dönemlerde logosu olmadan çadır satsın. Mali ihtiyacının bir kısmını böyle sağlar, afet için sürekli yeni çadır bulunmuş olur. Kendine bir stok sayısı belirleyip ve sürekli üretim yapsa sorun yok. Bu gibi afet durumunda ise satış sistemi tamamen durdurularak duruma göre üretim devam edecek. Sıkıntı çadır üretiliyor ve fakat daha Kızılay çadırlar satılmalı mı yoksa afet bölgesine mi gönderilmeli kararı alacak durumda ve afet hazırlığında değil. Emir gelmedi diye satışa devam ediyor. Tam bir özel şirket, şahsım devleti sonuçları ortaya çıkıyor. Daha basit dille anlatırsak evde yangın çıkıyor fakat şalter otomatik atması gerekirken apartman yöneticisi emir verirse şalterler ancak kapatılıyor. Enkaz altında bekleyerek ölen, soğuktan ölen vatandaşlar neden öldü derseniz durum bundan ibaret.

11.03.2023

depremzedelere verilmek istenen çadırların satilmasinada mi karşı değilsin bu nasıl bir piskinlik...Emire gerek varmı yaaaa insanı deli ediyorsunuz yeminle emir gelmemiş miş kurumuş bir vicdana ne desek boş

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ