Onedio Logo

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı Eleştiren Bülent Turan'a AK Parti'den Destek Yağmış

Kapak Görseli
null Görseli

Ünlü komedyen Gökbakar ile Twitter üzerinden polemiğe giren Kızılay Genel Başkanı Kınık’a tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bu çıkışının, parti içerisinde tepki yerine destek gördüğü ortaya çıktı. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre,Turan’ın, aralarında üst düzey yetkililerin de olduğu çok sayıda AK Partili isimden destek mesajı aldığı öğrenilirken, partililerin Kızılay’a yönelik tepkilerini dile getirdiği belirtildi. 

Muhalefet partilerinden de bazı isimlerin Turan’ı arayarak tebrik ettiği ifade edildi. Bu arada AK Parti kulislerinde de Kınık’ın hem deprem sonrasında yaşananlar hem de bugüne kadar yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle istifa etmesi gerektiği ve partiye zarar verdiğinin konuşulduğu öğrenildi.

“Görevden alınacaksam, kayyumla olur”

“Görevden alınacaksam, kayyumla olur” Görseli

Kınık’ın ise yakın çevresine, “İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Biz istifa edersek, yardım süreci yönetime zafiyete uğrar” dediği öğrenildi. Kınık’ın, diğer yandan, görevden alınacaksa da bunun ancak kayyum yoluyla olabileceğini dile getirdiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

Bülent Turan, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a Sert Çıktı
Bülent Turan, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a Sert Çıktı

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, eleştirilerin hedefi haline gelirken Genel Başkan Kerem Kınık da yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kınık, birkaç kez de Gökbakar’la yaşadığı polemiklerle gündeme gelmişti.

Son olarak Gökbakar, gazeteci Murat Ağırel’in bir yazısını alıntılayarak, “Keremin mumu, Murat Ağırel’e kadar yanar. Afet anında, millet açıktayken Kızılaydan ÇADIR SATAN KEREM kendini Atatürk ve İsmet İnönüye iftira atarak savunmaya kalkmıştı. Yokmuş öyle bir şey… ha bu arada noldu seni milletvekili adayı yapmıyorlar mı?” paylaşımında bulunmuştu. Kınık da Gökbakar’ın eleştirisine şu ifadelerle yanıt vermişti:

'Şahancım ne güzel biz deprem bölgesinde sen Marmariste birbirimize bulaşmadan yaşamaya başlamıştık. Ama bu müfteri ifaden beni cevaba mecbur etti. Murat Ağırel’in yazısına cevabım aşağıda. Bu arada davetimiz baki gel depremzedelerimize birlikte hizmet edelim. Hem devletimiz ve gönüllüler sahayı çok hızlı toparladı ilk zamanlarda duyduğun endişeler de yok artık merak etme.'

Kınık’ın tweetini alıntılayan AK Partili Turan da 'Allah aşkına ‘Şahancım’ ne, ‘bulaşmak’ ne? Bu nasıl bir üslup? Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın! Göreviniz Recep İvedik tiplemesiyle bu seviyede bir polemik midir? Sadece işinize odaklansanız artık!' demişti.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Yeni Emeklilik Sistemi Yolda! Şimşek ve Işıkhan'dan Dikkat Çeken Açıklamalar
Yeni Emeklilik Sistemi Yolda! Şimşek ve Işıkhan'dan Dikkat Çeken Açıklamalar
Zorunlu Din Dersine Onay Çıktı: Danıştay'dan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Kararı
Zorunlu Din Dersine Onay Çıktı: Danıştay'dan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Kararı
Yeliz Lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı Bu Kez İlber Ortaylı'ya Hakaretler Yağdırdı
Yeliz Lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı Bu Kez İlber Ortaylı'ya Hakaretler Yağdırdı
YORUMLAR
04.04.2023

iyi polis kötü polisçilik

05.04.2023

“İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Biz istifa edersek, yardım süreci yönetime zafiyete uğrar” bir kişinin gitmesi ile sitemi bozulan yerde zaten işler yürümüyor kurumsallık yok demektir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ