Kızıl Goncalar Karakterlerinin Hangi 7 Ölümcül Günahı Temsil Ettiğini Duyunca Şaşıracaksınız!

Kızıl Goncalar ekranlara geldiği günden bu yana merakla takip ediliyor. Dizide tarikat yaşantısı ile seküler anlayışın izleri işleniyor.

Seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesi sonucu ortaya eşsiz bir hikaye çıkıyor.

Mert Yazıcıoğlu'nun başarılı oyunculuğu ile ise aklı karışık ancak derinlerde bir yerde "bilmenin idrakinde olan" bir din adamını izliyoruz.

Dizi her geçen gün iki tarafın birbiriyle kavgasını, öyle incelikle işliyor ki birbirine zıt gibi görünen iki anlayış biçiminin ne kadar da insani olduğunu anlıyoruz.

Diziyi derinlemesine inceleyecek olsak belki de farkında olmadığımız birçok örtük anlam içeriği çıkar.

Örneğin sosyal medyada bir kullanıcının iddiasına göre dizide her bir karakter farklı bir günahı temsil ediyor. Böylece ortaya muazzam bir hikaye anlatıcılığı ile birleşmiş "7 ölümcül günah" tanımı çıkıyor.

"Dizide, kibrin sembolü olan Sadi Hüdayi'nin isminin anlamı 'doğru yolu gösteren, rehberlik eden, dürüst, adaletli' demektir. Ancak Vakti Muazara'da gördüğümüz üzere, Sadi doğru yolu göstermekten ziyade kavramları kendi menfaati için şekillendirebiliyor."

"Sadi'nin karşıtı ise Cüneyd. İftar sofrasında Sadi'nin gösterişine karşılık, Cüneyd'in azla yetinmesi. Kibre karşı alçakgönüllülük."

"Dizide, hasetin sembolü Müyesser'dir. Geçmişte Sadi'ye aşık olduğunu biliyoruz. Sadi üzerinde Hasna'dan sonra en çok etkisi olan kişi odur. Hatta Sadi, onun sözlerine itimat ediyor."

"Müyesser'in karşıtı ise Hande. İkisi de tek başına ayakta kalmaya çalışan kadınlar ve ikisi de mutsuz. Fakat biri haset ile kaplıyken, öteki nezaketine rağmen mutsuz."

"Dizide, öfkenin sembolü Naim. İsminin anlamı "sakin" olsa da, gerçekte hiç sakin bir yapısı olmadığını defalarca gördük. Sürekli kendini mağdur görüyor ve yaptıklarını meşrulaştıracak bahaneler buluyor. "

"Tembelliğin karşıtı çalışkanlıktır. Dizide bu günahın sembolü Feyza'dır. Karşıtı ise Zeynep'tir. Cüneyt, Feyza'nın hafızasını takdir etti fakat Feyza bunun değerini bilmiyor. Lükse ve dünya zevklerine çok düşkün. Alkan ailesinin mutfağında bunu gördük."

"Dizide açgözlülüğün sembolü Hasna. Her fırsatta cilveden, kadınlıktan bahsediyor. Tam bir Lilith. İsminin anlamı da "güzel, hoş, çekici" demek. Sadi bir kere eline düştü ve ondan kurtulamıyor, kurtulmak istemiyor. Hasna'nın karşıtı ise Gül Ayşe. "

"Dizide oburluğun sembolü Affan. Diziye ilk girdiği sahnede iştahla yemek yiyordu. Ayrıca, Sadi'nin en güçlü ittifaklarından biri ve tarikatın yönetimini ele geçirmeye çalışır. "

Siz karakterler hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilir:

Kızıl Goncalar'da Cüneyd ve Zeynep Aşkını Gerçek Hayata Taşıyan Hayranları Tartışma Yarattı!
Mert Yazıcıoğlu Kızıl Goncalar Dizisi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Kızılcık Şerbeti Giray'ın Annesi Bakın Hangi Ünlü Oyuncuymuş!

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayeti Bir Kayıp Çocuk Olayını Gün Yüzüne Çıkarabilir
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
Yeniden Topun Ucundalar: RTÜK'ün Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti'ne İnceleme Başlattığı İddia Edildi!
YORUMLAR
13.05.2024

Muhteşem oyunculuklar muhteşem senaryo tarikat güzellemesi yapılıyor diyenlerin aksine işlerine geldimi herşeyi teknolojiyi ayetleri kişileri kurumları insanları nasıl kullandıklarını anlamış oldum.Görünenler ise gerçek tarikatlerin %1i bile değil bence

13.05.2024

7 ölümcül günah diye bir başlık altında toplanması her ne kadar Hıristiyanlık dinine ait görünse de, her biri tek tek bütün dinlerde de günahtır zaten.

13.05.2024

din sadece bir inanç sistemi degildir, ayni zamanda kültürle de ilgilidir. Hristiyan bir toplumda yedi ölümcül günahla ilgili bir cümle kurarsan karsindaki seni anlar. çünkü kültürel bir referanstır bu. Ama gelip Turkiye'de bir tartışma sırasında sesini yükselten birine senin yaptigine ölümcül bir gunah dersen seni kimse anlamaz. Bizdeki büyük günahlardan biri şirktir mesela. Öfke degil. Muslumanlikta oburluk ve sehvet hatta açgözlülük bile nefsine yenik düşmekle iliskilendirilir. Şehvet başlı başına bir gunah degildir, evlilik disi olursa zina olur ve günahtır. Uzun lafın kısası nasıl baskasinin ayakkabısı, kiyafeti bizim ayagimiza bedenimize uymuyorsa kültürel referanslar da uymuyor iste..

13.05.2024

Yediyi sekizi boşverin günah günahtır o kadar basit,Allah insana akıl fikir vermiş,elbette ki günahı da idrak edebilecektir.Asıl önemli olan şey ruhban sınıfı diye geçinen inanç tüccarı parazitlerin saf insanları nasıl sömürdüklerinin istismar edildiklerinin gösterilmesi,sahile vuran deniz yıldızlarını tekrar denize atmak gibi yaptıkları ama üç kişi üç kişidir....

TÜM YORUMLARI OKU (14)