Kızı İçin Program Açan, Sınavı Kazanamayınca da Üniversiteyi Birbirine Katan Rektör Gibi Rektör...

Rektörün kızı, sınavda başarısız olunca komisyon başkanı doçent baskıyla istifaya zorlandı. Doçentin iddiasına göre rektör 'Benim kızın sınavı var. Bu sınavı kazanacak. O programı zaten kızım için açtım' demiş...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın öğretim görevlisi kızı Esra Aslancan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi Doktora Programı sınavına başvurdu. 

Hürriyet'ten Abdullah Şanlı'nın haberine göre, 21 Eylül 2020 tarihindeki sınavdan önce Rektör, hem Eğitim Fakültesi Dekanı hem de diğer komisyon üyeleriyle görüşmek istedi. 

Ancak Sınav Değerlendirme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mahmut Sağır bu görüşmeye gitmedi. 

23 Eylül 2020'de açıklanan sınav sonucuna göre Rektör Can'ın kızı Esra Aslancan kazananlar listesine giremedi. 

Sözcü'nün aktardığına göre bu gelişme sonrası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, baskı nedeniyle iki kez görevinden istifa etti. Ancak bu istifalar huzursuzluğun ifşa olmaması için kabul edilmedi.

Sınav Değerlendirme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mahmut Sağır ise önce baskılara dayanamayarak istifa etti ardından karıştığı bir kavga gerekçe gösterilerek açığa alındı.

"Benim kızın sınavı var, bu sınavı kazanacak"

Sağır yaşananlara ilişkin şu iddiaları dile getirdi:

“Sınavdan önce Rektör bey fakültenin dekan ve dekan yardımcısına ‘Benim kızın sınavı var. Bu sınavı kazanacak’ demiş. Beni de yanına çağırdı konuyu görüşmek için ancak ben gitmedim. Nitekim sınav yapıldı ve kızı başarısız oldu. Bunun üzerine rektör dekanı suçladı. O programı zaten kızı için açtığını söyledi. Ben Eğitim Bilimleri bölüm başkanıydım. Bu görevimden bizzat baskı gördüğüm için istifa ettim.”  

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ise “Geçen sene 21 Eylül’de bir doktora sınavı oluyor. Kızım sınava giriyor ve kazanamıyor. İtiraz bile etmiyor. Hepsi benim dışımda olan şeyler. Zerre kadar dahlim yok. Şu an durum YÖK’te ve sonuçlanmadığı için açığa alınma süreci devam ediyor” dedi.

Diğer kızı ve damadı da üniversitede...

Rektör Niyazi Can’ın diğer kızı Emine Canmercan da Sütçü İmam Üniversitesi öğretim görevlisi. 

Rektörün damadı Şeyh Mehmet Aslancan da Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nda çalışıyor.

Daha fazla detay için 👇

Sen misin Rektörün Kızını Sınavda Kazandırmayan?

Popüler İçerikler

Sefo Kadınlara Kaptırdık Demişti, Bartu Konsere Çıkmıştı: Alişan'ın Etek Gündemi Yorumları Tartışma Yarattı
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
YORUMLAR
12.06.2021

Soyunuz sopunuz kurusun.

Pasif Kullanıcı
12.06.2021

İşsiz her gencin bedduası üzerinize olsun. kuru ekmeğe muhtaç olun. Eğer bu suçu işlediyseniz. İnsanın yüzü kızarır biraz.

12.06.2021

gün olup devran döndügünde işlerinden atılacaklar o gün bu ahlaksızlar başlayacak baş örtüsü yüzünden okuldan atıldık diye drama yapacaklar

Ne alaka baş örtüsü? CeHaPe döneminde gerçekten de başörtülüler okula alınmıyordu, asker olmak isteyenler için annesinin baş örtüsüz resmini istiyorlardı... Dahası var bunların, "CHP zulmü" diye aratırsanız anlarsınız.

TÜM YORUMLARI OKU (20)