'Kız ve Erkek Yan Yana Oturamaz' Diyen Okul Müdürü Açığa Alındı

Mersin'de geçtiğimiz cuma günü yaptığı toplantıda 'Kız ve erkek öğrenciler yan yana oturamaz' kararı aldığını açıklayan ortaokul müdürü Hüseyin Aygül, başlatılan incelemenin ardından açığa alındı.

Mersin merkezdeki 23 derslikli, bin 90 öğrencinin eğitim gördüğü İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül, geçen cuma günü 62 öğretmenle yaptığı kurul toplantısı sonucunda iddiaya göre, 'Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturtulmayacak' kararı aldı. 

Müdürün bu kararı toplantıda şok etkisi yaratırken, bazı veli ve öğretmenler sosyal medya aracılığı ile karara tepki gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü: 'Bu yasağın uygulanması söz konusu olamaz'

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre gelişmeler üzerine bu sabah erken saatlerde okula giden Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Müdür Hasan Hüseyin Aygül ve tüm öğretmenlerin katılımı ile toplantı yaptı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, 'Kız ve erkek öğrenciler yan yana oturmayacak' yasağının uygulamasının söz konusu olamayacağını toplantıda açıkladı.

Okul Müdürü Hasan Hüseyin Aygül ise odasına giden gazetecilerin sorularına, "Yetkim yok, basına bilgi veremiyorum. Eski uygulama devam ediyor" yanıtını verdi.

Aynı okulda iki kızı öğrenim gören Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Açıkoğlu, uygulamanın eskiden olduğu gibi devam ettiğini söyledi. Açıkoğlu şu bilgiyi verdi:

'Bu çağ dışı uygulamadan dönülmesi son derece olumlu'

'Sabah veliler geldiğinde bazı öğretmenlerle tartışma yaşandı. Bazı öğretmenler müdür beyin arkasında olduğunu söyledi. Sonra Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü geldi, böyle bir uygulamanın olmayacağını söyledi. 'Eğitim eski sistemle devam edecek' diyerek bizi rahatlattı. Bu çağ dışı uygulamadan dönülmesi son derece olumlu oldu.' 

Öte yandan sabah erken saatlerde okula gelenler bahçe duvarlarına konu ile ilgili tepki sloganları yazdı. 

Bu sloganlar daha sonra boya ile kapatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü: 'Valimizin talimatıyla inceleme başlatıldı'

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, 'Müdür bey öğretmenlerle yaptığı toplantıda maksadını aşan cümleler kullanmış. Kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturtulmaması yönündeki ifadeleri kabul edilemez. Sayın Valimizin talimatıyla müdür hakkında inceleme başlatıldı' demişti.

Müfettişlerin raporuyla açığa alındı

Valilik emri ile başlatılan inceleme, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler aracılığıyla derinleştirildi. Aygül, müfettişlerin raporuyla açığa alındı.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
31.10.2016

bu yaştaki çocukları ayırmaya çalışan en hafif tabirle sapıktır.ya sen ne düşünüyosun da beraber oturulmasın diyosun o pislik zihninden ne geçiyor. böyle şeylere izin verilmemeli kimse toplumdan soyutlanmamalı.hemen müdahale edilmesi iyi.

27.10.2023

Öncelikle babam son derece çağdaş bir insandır asıl yobaz olan sizsiniz ayrıyaten ileri ortaokulunda bir taciz vakası yaşandı babamda bunu önlemek için böyle bir karar yaptı yobazlık değil siz kuduruyorsunuz Ve böyle saçma olaydan sonra ayağını kaydırdılar

31.10.2016

İnsanları test ediyorlar. Son zamanlar arada sırada herhangi bir ilçede bu tip haberler çıkıyor dikkat ettiyseniz. Yavaş yavaş nabız yokluyorlar, bakalım millet kıvama geldi mi, gelmedi mi diye.

31.10.2016

bir toplumu geri kalmisligin dibine gommenin en kestirme yolu kadinla erkegi ayirip kadini yasamdan izole ederek cahil birakmaktir. butun islam aleminin gelisip ilerleyememesinin en onemli nedenlerinden biride budur, haremlik selamlik anlayisiyla cinsiyetler arasinda kuvvetli bir ayriminin, kast sisteminin bulunmasi. oyle yada boyle herkez ilk egitimini annesinden aliyor, cahil bir annenin yetistidigi cocugada ne kadar egitim verseniz, fakulte okutsaniz, ogretmen hatta mudur yapsanizda o cehalet, geri kalmis zihniyet icinde baki kaliyor. yarisi cahil bir toplumdan ne yaparsaniz yapin ileri bir medeniyet ortaya cikaramazsiniz.

01.11.2016

su yazdiklarinizdan ne kadari kendinize ait fikirler? hic uzerinde dusundunuz mu?... bunu nerden cikariyorum cunku eskiden bende bu fikirlere ve benzerlerine sahiptim. hepsinin kendi oz dusuncelerim oldugunu saniyordum. ama sonradan farkli ortamlarla baglantim artikca, bilgi birikimim artip dusun dunyam gelistikce bunlarin hic birinin kendime ait olmadigini, bulundugum ortam tarafindan pompalanan jenerik soylemler oldugu farkettim. nitekim sizin yazdiklarinizda belli bir kesim tarafinda aile toplum elden gidiyor korkusu pompalamak icin yazilmis, surekli tekrarlanan kaliplar. bir ara stv de her 2-3 haberden birinde gecmekte olan kaliplar. size nasil dusuneceginizi ben soyliyemem ama size pompalanmis sabit fikirlerden korkulardan siyrilmanin yolunun cok okumak, farkli dusuncelerden vizyonu genis kulturlu insanlarla sohbet etmek oldugunu soyliyebilirim.

TÜM YORUMLARI OKU (50)