Kız İsteme Merasiminde Sürekli Olarak 'Bal Koysaydın' Diyen Akrabalarına Müthiş Bir Kapak Yapan Gelin

'@wzynp61' ismiyle TikTok'ta paylaşımlar yapan Zeynep Atalar isimli kadın, kız isteme merasiminde sürekli olarak işine karışan akrabalarına verdiği cevap ile gündem oldu.

Müstakbel eşine yaptığı tuzlu kahve için sürekli olarak 'bal koysaydın' diyen akrabalarının dırdırına daha fazla dayanamayan gelin, 'Ben karar vereyim ona değil mi?' dedi.

Gelinin o tepkisinden sonra ise kahveyi bir güzel bitiren damat da 'Bu zamana kadar içtiğim en güzel kahveydi' dedi.

İşte o anlar: 👇

İlginizi çekebilecek diğer videolar: 👇

Kakaolu Süt Beklerken Sevgilisinden Sürpriz Bir Şekilde Çiçek Alan Kadının Tepkisi Gündem Oldu

👇

Narkoz Verilen Kedinin Gözyaşlarını Görünce 40 Parçaya Bölüneceksiniz!

👇

Eve Giderken Sözlü Tacize Uğrayan Kadın: 'O..pu Ç..ğu Ben Senin Kızın Yaşındayım'

👇

'Çantanda Ne Var?' Videosu Çekerken Çantadan Çıkan Fiş ile Dolandırıldığını Anlayan Genç

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR
18.11.2023

onedio da gerçek haberleri ayıklamak istiyorsanız içinde kapak kelimesi geçen başlıklara bakmayın.

19.11.2023

onedio çok bozuldu. nerde eski editörler eski haberler ah ah. şimdi onedio postlari tiktoktan

18.11.2023

çok saçma gelenekler kızda içsin öyleyse daha evlenmeden adamın ağzına.. neyse 😅

Geleneğin aslı çok farklı aslında. Osmanlı zamanında evlilikler görücü usulü olduğu için gelin damatla evlenmek istemiyorsa kahveye tuz atar evlenmek istiyorsa da kahve yanında ikram edilen suya bal katarmış. Bu gelenek nasıl oldu da kızımızı istiyorsan tuzlu kahveyi içeceksin böylece ona katlanabileceğini göreceğiz mantığına döndü hiçbir fikrim yok

18.11.2023

Yahu, görücü usulü evliliğin yaygın olduğu dönemlerde kızlar damadı beğenmezse kahvesine tuz koyarmış. "Bu evliliği istemiyorum." demek kahveye tuz koymak. Bunu hangi aklı evvel değiştirdi de, "Tuzlu kahveyi içerse beni seviyor, bana katlanacak. " anlamına gelmeye başladı. 🙄 Kahvenin içine akıl almaz şeyler katıp damadın ölümüne sebep olan kız gördük ya! Evlenirsem kahveye tuz, bal vs yabancı madde falan yok, koymam da koydurmam da, bana saçma geliyor. Ha damadın davranışı güzel, eşini desteklemesi önemli bir hareket. Bir her şeyi çok bilen ve her şeye karışan akrabalar kapatılsın. 🙄

Olayın bu noktaya gelmesinin sebebi, zamane çiftlerinin şımarıklığı. "Bana katlanır. " fikrinden zaten oldum olası nefret ettim. Bana katlanır mantığı ile evlenilmez zaten. Bu fikirde birinin verdiği mesaj şu: "Ben normal biri değilim katlanılmaz bir insanım." Benim eşim kahveye hiç bir şey koymadı. "Ömür boyu ağzımızın tadı bozulmasın" notunu alıp merasimi tamamladık. Zaten bizde evlilik anlayışı en başından beri buydu. Kimseyi üzmemek kimseyi bir şeye zorlamamak.. Bence etkili oldu. Kimse üzülmeyince akraba reislere konuşacak bir şey kalmıyor. Damadın davranışı, klasik yaranma davranışı bence, ona çok takılmıyorum. 2-3 sene sonra görürüm ben onu :) Benim takıldığım asıl nokta kızın davranışı,hayat boyu elalem ne der diye yaşamış açık net. En mutlu anında gözü kulağı hala 'akraba ne diyor' da.Akrabalar, biz sınırlarımızı net bir şekilde çizersek kendi kendine kapanıyor, yoksa her şeye karışmaya devam ediyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (17)