Kıymada Boya mı Kullanılıyor? Sosyal Medyadaki Görüntüler Sonrası Bakanlık İnceleme Başlattı

Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan 'hileli kıyma' iddiaları üzerine haberlere konu edilen satış noktalarındaki ürünlerde inceleme başlattığını bildirildi. Bakanlık 'kıymada boya kullanılıyor' iddialarına, 'Rutin olarak yapılmakta olan gıda kontrol ve denetim çalışmalarına ek olarak toplanan numuneler, Bakanlığımız laboratuvarlarında analiz için işleme alınmıştır. İlk analiz sonucuna göre, 'kıymada boya kullanıldığı' bulgusuna rastlanılmamıştır' yanıtını verdi.

AA'da yer alan habere göre, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, gerek sosyal medyada gerekse bazı basın yayın organlarında yer alan “hileli kıyma” iddiaları üzerine Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince harekete geçildiği belirtildi.

"33 ildeki satış noktalarından numune alınmış olup analiz için laboratuvarlara gönderilmiştir"

Haberlere konu edilen satış noktalarında bahsi geçen ürün grubu ile ilgili numune alma işleminin gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Rutin olarak yapılmakta olan gıda kontrol ve denetim çalışmalarına ek olarak toplanan numuneler, Bakanlığımız laboratuvarlarında analiz için işleme alınmıştır. İlk analiz sonucuna göre, ‘kıymada boya kullanıldığı’ bulgusuna rastlanılmamıştır. Ayrıca 9 ilde kıyma ve kuşbaşı üretimi yapan 10 et parçalama tesisinden ve Türkiye genelinde 33 ildeki satış noktalarından numune alınmış olup analiz için laboratuvarlara gönderilmiştir. Çıkacak olan detaylı laboratuvar analiz sonuçları da kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.”

"Vatandaşların da sürece dahil olması oldukça önemli"

Bakanlık tarafından yürütülen rutin gıda kontrol ve denetim faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için vatandaşların da sürece dahil olmasının son derece önemli olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Tüketicilerimizin alışveriş yaparken, satın aldıkları ürünlerin ambalaj bütünlüğünün bozulmamış olmasına, etiket üzerindeki son tüketim tarihine, işletme onay numarasına, ürünün etikette belirtilen muhafaza şartlarını taşıyıp taşımadıkları gibi kriterlere dikkat etmeleri gerekmektedir. Şüpheli bir durumda Alo 174 gıda hattına veya en yakın il/ilçe müdürlüklerimize bildirmeleri, ihbarda bulunmaları hassasiyetle rica olunur” değerlendirmesinde bulunuldu.

Bakanlığı harekete geçiren o görüntüler 🎥

Et üreticileri de duruma tepki gösterdi: "Boya pigmentlerinin suya karışması gayet normal"

Uzmanların yaptığı açıklamada, 'suya bırakılan her doğal yiyecek kendi rengini bırakabilir' denildi.

Konuyla ilgili sosyal medyadan da tepkiler geldi...

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Aziz Yıldırım'ın Kızı Yaz'la İlgili Ahlak Dışı Paylaşım Yapan Kullanıcıya Tepkiler Büyüyor
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
YORUMLAR
08.01.2019

Et suda rengini bırakır ama o bir süre alır galerideki savunan beyinsizler . Videoda görüldüğü gibi suya rengini neredeyse 10 saniye içinde bırakıyor bembeyaz oluyor ''et'' artık et demeye bin şahit ister tavuk kıkırdağı bacağımıdır nedir .

08.01.2019

Bir keresinde bim den diş macunu almıştım. İyi bir marka idi ve daha sonra fark ettim ki bim den aldığım diş macununun kapağını açınca jelatini yoktu. Aynı ürünü gidip başka bir marketten aldığımda onun kapağının altında jelatini vardı. O günden sonra zorunda kalmadıkça bim den alışveriş yapmıyorum. Bu olaya gelince kesinlikle gerçek et olduğuna inanmıyorum. Bim kimlerin bunu herkes gayet iyi biliyor. Kimse ceza felan almayacak soruşturma hikaye çok zorlarsa sosyal medya, ortaya birini çıkarıp sorumlu bu derler konuyu kaparlar, hileye hurdaya devam...

08.01.2019

Kıyma almayın et alıp kendiniz çektirin Biraz pahalı olur ama en azından ne yediğinizi bilirsiniz. 1 kilo yerine 750 gr alın yetecektir.

TÜM YORUMLARI OKU (25)