Kıvanç Tatlıtuğ ve Elçin Sangu'nun Başrolü Paylaştığı Dizi Çarpışma'nın Senaryosu Çalıntı mı Çıktı?

Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Onur Saylak, Melisa Aslı Pamuk ve Alperen Duymaz'ın başrolü paylaştığı 2018 yılında Show TV ekranlarında yayın hayatına başlayan ve 24 bölüm süren Çarpışma dizisinin senaryosu çalıntı çıktı. 

Detaylar içeriğimizde;

Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Onur Saylak, Melisa Aslı Pamuk ve Alperen Duymaz'ın başrolü paylaştığı Çarpışma isimli diziyi aranızda hatırlayan vardır.

Show TV ekranlarında 2018 yılında izleyiciyle buluşan dizi böylesine başarılı isimlerin yer almasına rağmen 2019 yılında 24. bölümüyle final yapmıştı.

Karadayı, İçerde, Ezel gibi herkesi ekrana bağlayan yapımların yönetmeni olan Uluç Bayraktar, dizinin yönetmenliğini üstlenmişti.

Peki Çarpışma'nın senaristi kimdir? Dizinin senaristi İstanbullu Gelin ve Vatanım Sensin dizilerini bizlerle buluşturan Ali Aydın'dı.

O dönemler her ne kadar iddialı olsa da büyük bir başarı elde edemeyen dizi şimdi ise bir "çalıntı" davası nedeniyle gündemde.

Geçtiğimiz dönemlerde senarist ve aynı zamanda emekli bir polis olan Selçuk Olcay, ‘Çarpışma’ dizisinin senaryosunun kendisine ait olduğunu ve senaryonun izinsiz kullanıldığını iddia etmişti ve Ay Yapım'a dava açmıştı.

Maddi ve manevi toplam 100 bin TL’lik tazminat talebinin yer aldığı davada bilirkişi raporu açıklandı.

Raporda, davacı Olcay’ın ‘Adalet Melekleri’ adlı eseriyle ‘Çarpışma’ isimli eser arasındaki ana karakterlerin hikayelerinin tesadüfü aşacak oranda benzerlik taşıdığı belirtildi. Dizinin Selçuk Olcay'ın eserine intihal oluşturacak düzeyde olduğu yazıldı.

Ayrıca Olcay’ın fikri hakkına tecavüzün oluştuğu ve toplam elde edilen gelirlerle vergiler düşürüldükten sonra maddi tazminata hak kazandığı açıklandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Görenler Tanıyamıyor! Birçok Ünlü İsmin Yer Aldığı Gençlik Dizisi Pis Yedili'nin Albino PC'sinin Gerçek Hali
Survivor Dokunulmazlık Oyununda Atakan'ın Kafasına Top Fırlatan Hikmet'e Semih Öztürk'ten Sert Sözler
İzdivaç Programlarıyla Popüler Olan Solmaz Çiros'un Son Halini Görenler Şoke Oldu!

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!