Kitapta KDV Muammasına Can Yayınları'nın Sahibi Açıklık Getirdi: 'Hiçbir İşe Yaramayan Bir Uygulama'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sertifika alan yayınevlerinin, kitap veya süreli yayınlarda, dağıtımcılar ve kitapçılar ile nihai tüketiciye yaptığı satışlarda 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren katma değer vergisi alınmayacağı açıklanmıştı. Ancak bu durum yayıncıların ve okurların kafasında bazı soru işaretleri yarattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Can Yayınları’nın sahibi Can Öz ise “Bomboş, hiçbir işe yaramayan bir uygulama bu' ifadelerini kullandı.

Yapılan 'KDV düzenlemesinin' ardından bazı yayıncılar KDV değişikliğinin okuru mutlu etmeyeceğini söylerken; bir kısmı daha geniş bir KDV muafiyeti gelecekse olumlu sonuçlanabileceği görüşünde.

Kitapta KDV Düzenlemesi: Yayınevinde Yüzde 0, Kitapçıda Yüzde 8

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Can Öz ise uygulamanın yanlış olduğu görüşünde.

"Uygulama, sadece yayıncıya KDV istisnası sağlıyor"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
12.02.2019

Bu devirde hükümetin getirdiği bir uygulamaya saçma diyebilmek gerçekten helal olsun tebriklerimi sunuyorum... (Sonradan düşündüm de gözümüz o kadar korkmuş ki normal bir açıklamayı bile tebrik edebiliyorum bilemedim )

12.02.2019

hep bir düzenbazlık hep bir sahtekarlık ne zaman gidicek bu zihniyet

12.02.2019

Yani bu zaten bilinen bir durumdu da, Can Yayınları'nın sahibinin söylemesi komiğime gitti. Kazık fiyatta Alfa bir sizi iki. Hele George Orwell resmen mezarında ters döndü. Hayvan Çiftliği'ne 19, 1984'e 33 TL etiket basmak nedir yahu? Eyvallah, yayınladığınız kitaplar güzel, fakat fiyatlar adamı kitap almaktan soğutur. Pegasus'un Tüfek, Mikrop ve Çelik faciasına yetiştiniz yani. KDV komple kalksa bu sefer siz fiyat yükseltirsiniz, yapmayacağınız iş değil.

12.02.2019

Alfa Yayınları daha kitap basmayacak sanırsam. Özellikle bilim ile ilgili kitapları bayağıdır temin edilemiyor. Bir de bu kitaplar sahafların eline düşerse tamam artık. Anca tirityumla falan takas olur.

TÜM YORUMLARI OKU (11)