Kitaplar çantamızda, hayatımızda, kitaplığımızda, kütüphanemizde... Tarihin en eski dönemlerinden, antik çağlardan beri hayatımızda olan Heredot'a göre ise milattan önce 10. yüzyılda papirüslerin birbirine yapıştırılmasıyla başlayan mükemmel serüven...
Hayatımızda bu kadar yer etmiş olmalarına rağmen kitapları veya onlara özel detayları ne kadar biliyoruz? Bu bilgi açlığını sonlandırmaya geldik! Hazırsanız başlıyoruz.
Osmanlıya neden geç gelmiş acaba matbaa bir araştırmak lazım? kim işinden olmasın diye getirilmemiş? Aynı durum şimdiki taksicilerle aynı, kendileri geliştirmek yerine yeniliklere karşı çıkkıyorlar. Adamlar dönemin yeniçerisi oldular her şeye karşılar.Üzücü olan bu saçma sapan kişisel gelişim, tılsımlı kitap, yok ben şeyma filan diye basılan kitaplar için kesilen ağaçlar daha üzücüsü binlerce insanların bunları alması.
Okunabilir dünyanın en küçük kitabı 4mx6m boyutlarında 0.9 gram ağırlığında Türkiye den şair yazar Ümit Yaşar Işıkhan'a aittir.Azerbaycan Baküde bulunan "Minyatür Kitaplar Müzesi"nda Türkiyeyi temsil etmektedir.Söz konusu müze 2009 yılında Guiness Rekorlar kitabına girmiştir..
Q'nun verdigi bilgiler aşırı iyi bnce her icerikte böle bilgiler vermeniz lazm