Kitap Kurtlarına Duyurulur: 35. İstanbul Kitap Fuarı Kapılarını Araladı

Kitapseverlerin merakla beklediği 35. İstanbul Kitap Fuarı'nın kapıları aralandı. Fuarın bu yıl ki ana teması 'Felsefe ve İnsan'. 12-20 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın onur yazarı ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen '35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı' ve '26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı' Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi katılacak

Doğan Fuara bu yıl, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün süresecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

'Eleştirel okuma ve düşünme' üzerine atölye çalışmaları düzenlenecek

Ana temanın 'Felsefe ve İnsan' olduğu fuarda Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri düzenlenecek. Çocuklara yönelik 'Eğitim Hakkı', 'Farklılıklar', 'Eleştirel Okuma ve Düşünme' üzerine atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı atölye çalışması ve söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

Fuarın bu yılki onur konuğu Almanya yaklaşık 40 etkinlik gerçekşetirecek

İstanbul Kitap Fuarı'na onur konuğu ülke olan Almanya'dan 28 yayınevi katılıyor. Fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında yaklaşık 40 etkinlik gerçekleştirecekler.

İoanna Kuçuradi kimdir?

4 Ekim 1936'da, İstanbul'da, bir Rum ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1954'te Zapyon Kız Lisesini, 1959'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. 1965'te doktora derecesini aldı. 1965-1968 arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde görev yaptı. 1970'te doçent, 1978'de de profesör oldu. Boston'da yapılan bir toplantı sonucu Dünya Felsefe Federasyonları Başkanlığı'na seçildi. Bu göreve seçilen ilk Türk ve ilk kadındır. 2001 yılında Dünya Felsefe Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasını sağladı.

1969'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü kurdu ve 2003 yılında emekli oluncaya dek bölümün başkanlığını yaptı. 1997'den beri aynı üniversitenin İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin müdürü ve bu merkezin bünyesinde kurulan UNESCO kürsüsünün sahibidir. Ayrıca Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir. 2015 yılında ODTÜ tarafından kendisine Senato Özel Ödülü verildi.

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
YORUMLAR
12.11.2016

Beylikdüzü istanbuldaymış vay be

12.11.2016

gitmek isteyip de gidememek...

12.11.2016

Bugün gittim bi kısmını dolaştım. Yarın tekrar gidip bi kısmını daha dolaşcam. Ertesi gün bi daha gidip jübile yapmayı planlıyorum :) İçerideki ambiyans çok güzel, insanlar fazla sıcak kanlı, yeni kitaplar daha da güzel. Tek üzüntüm kitap imzalatamadım bi türlü aşırı kalabalık.

TÜM YORUMLARI OKU (16)