Kitap Kurdu Anne-Babalar Toplaşın! Erken Yaşta Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmanın 13 Yolu

Bebekliğinde kitaplara ilgi duyan, erken çağlarını masal dünyasında geçiren ve sizin gibi kitap kurdu olan bir çocuk yetiştirmek ve ona kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız, bu 13 yöntemi deneyin!

Bebeğiniz dört aylık olduğunda nesneleri tutabilmeye, o nesnelerin dokularını hissetmeye ve o nesnelerden çıkan seslere ilgi göstermeye başlarlar. Alacağınız kumaş kitaplarla onun okuma dünyasına ilk adımını atmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yaşında ve henüz okumayı tabii ki sökmemiş bebeğinize suya dayanıklı, naylon kitaplar alabilirsiniz. Böylece kitap alışkanlığını katmerleyebilirsiniz.

Renkleri, hayvanları, nesneleri anlatan ve sesler çıkaran kitaplar iki yaşındaki bebeğiniz için uygundur. Bu kitaplar sayesinde bebeğiniz hem öğrenecek hem de kitap kurdu olma yolunda adımlar atacak.

Üç yaşında ve artık derdini anlatabilen çocuğunuza uyku öncesi için masal kitapları alabilirsiniz. Masal dünyasını keşfeden bir çocuk o dünyadan kolay kolay çıkmak istemeyecektir.

Bu şekilde okul öncesi çağa getirdiğiniz biricik yavrunuz için daha ayrıntılı ve ilgi alanlarına dönük kitaplar alabilirsiniz.

Çocuğunuzun odasına en sevdiği kitapları koyabileceği bir kitaplık seçin, bunu mümkünse birlikte yapın ki o da sahiplensin.

Çocuğunuz sizi izliyor ve siz ne yaparsanız onu taklit ediyor. Sizi kitap okurken gördüğünde o da eline kitap alacaktır. Unutmayın, eğitim ailede başlar.

Kitap okumanın zamanı olmaz. Evde, arabada, bahçede, uykudan önce, sonra… Cep telefonu ya da tabletle oynamasını istemiyorsanız, yanında her daim kitap bulundurması için onu teşvik edin.

Bir müddet sonra zevkleri oluşacaktır. Kitaplarını kendi seçmesine, kitabevlerinde gezmesine izin verin. Böylece kendi zevkleri doğrultusunda okumayı öğrenecek ve alışkanlığını pekiştirecektir. Zevk almadan okuduğu kitap, işkenceye dönüşebilir.

Sevdiği yazarları takip ederek kitap fuarlarında onları ziyaret edebilirsiniz. Çocuğunuz için paha biçilemez bir fırsattır.

İlgi alanına yönelik bir dergiye abone olmasını sağlayabilirsiniz.

Ekran çağındayız ve bunun önüne geçmemiz, teknolojiyi ardımızda bırakmamız mümkün değil. Çocuğunuzun akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve televizyonda geçirdiği vakitleri ona danışarak düzenleyebilirsiniz. Böylece kitap okuması için zamanı olacaktır.

Hiçbir zaman geç değildir. Okuma alışkanlığı edindiremediğiniz çocuğunuzla ortak ilgi alanlarınızı keşfedip kütüphaneleri ziyaret edebilirsiniz. Rafların arasında gezinirken mutlaka ona uygun bir şey bulacaksınız.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR

Kitap aliskanligimin olusmasinda en buyuk etken babamdir. Daha kucucukken evinize dergiler gelirdi benim de cocuk dergim vardi icinde cizgi romanlar vs olurdu okuma yazma bilmeden onlara sarilip okuyabilecegim gunlerin hayalini kurardim. Okumayi soktugumde tam 28 tane dergim vardi ve oturup 1 gunde bitirmistim hepsini. Ailede okuma aliskanligi varsa bu cocuga da geciyor. Her gun 1 kitap bitirirdim ortaokuldayken. Simdi de kendi kutuphanemi olusturuyorum. Hepsi babam sayesinde ❤

27.10.2017

tek hayal ettiğim, gelecekte evimde tv kesinlikle olmaması. ve kitapların içinde kaybolmuş aile fertleri. okuduklarının altını çizip bana ilavelerle o kitaptan bahseden yavrucuklarımın olması. anlatırken bile heyecanlandım

27.10.2017

Gidip de Wattpad'den okuyacaksa hiç okumasın daha iyi

TÜM YORUMLARI OKU (6)