Vatandaşların kişisel verilerini çalarak, kimlik, fotoğraf, adli sicil kayıtları, adresleri gibi birçok özel bilgiyi 'panel' adını verdikleri sistemde toplayıp satan hackerlar deşifre oldu.
Sabah’tan Seda Nur Günaydın ve Arzu Kaya’nın haberine göre; Şüphelilerin, vatandaşların kimlik numaralarını, tapu kayıtlarını, adli sicil kayıtlarını, adres ve GSM bilgilerini, sağlık, seyahat vb. birçok kişisel bilgileri ele geçirdiği ortaya çıktı.
Ayrıca haberdeki bilgiye göre; savcılığın hazırladığı fezlekede, soruşturmada yalnızca vatandaşların değil, devlet büyükleri, milletvekilleri, polisler, savcılar ve askerlerin de kişisel bilgilerinin ele geçirildiğini, ayrıca bu bilgilerin tehdit ve şantaj amacıyla kullanıldığını belirtti.
İşte tüm detaylar…
E siz bilmiyor muydunuz Türkiyede kişisel veri diye bir şey olmadığını
Kozmik odaya giripilp devletin gizli belgeleri çalınmış bu ne ki
Panel diye bir yer olduğu 7-8 yıldır konuşulan bir gerçek. Devletin daha yeni aklının başına gelmesi ne müthiş değil mi