'Kişisel Konkordato' İlan Etti: 'Bankalara Karşı Onur Savaşı Veriyoruz'

Aydın Kuşadası'nda, Türkiye'de kişisel olarak konkordato ilan eden iki kişiden birisi olan Ahmet Şengel, 'Mallarımızın haraç mezat satılmasını engellemek için, bankalara karşı onur savaşı veriyoruz' dedi.

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel, kişisel konkordato ilan etti

DHA'nın haberine göre, şirketinin borçlarına kişisel malvarlığı ile kefil olduğu için, bankaların borçları tahsil etmek için harekete geçtiğini söyleyen Şengel, bankaların yaşanan ekonomik problemleri fırsata çevirmek için harekete geçtiğini söyledi.

Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını engellemek için onur savaşı veriyoruz" dedi

Şengel açıklamasında, 'Çok acımasız davranıyorlar. Mal varlığımız borçların çok üzerinde. Bankalar dışında kimseye borcumuz yok. Bankalara olan kredilerimizi yeniden yapılandıramadığımız için firma olarak konkordato ilan ettik. Piyasalar sıkışık, satışlarımız bu kredileri ödemeye yeterli gelmediği için bu yola başvurduk. Şirket olarak mal varlığımız borçlarımızdan çok daha fazla. Şahsi olarak başvurmamızın nedeni, şirkete verdiğimiz şahsi kefalet nedeniyledir. Şahsi mal varlığımız da şirketin borçlarının çok üzerindedir. Şahsi mallarımıza her hangi bir şey gelmemesi için bu yolu başvurduk' dedi.

"Bankalar bizi umursamadılar"

Yaşadıkları olumsuz süreci bankalara izah etmeye çalıştıklarını söyleyen Ahmet Şengel, 'Piyasanın para olarak dar olduğunu, insanların ekonomiye güvenmesi gerektiğini, güvendikten sonra yatırıma yöneldiklerini anlattık. Sonuçta biz daire satıyoruz. Villa satıyoruz. Bu alımlara geçmelerinin biraz zaman alacağını anlatmaya çalıştık. Ama bu izah etmelerimiz, anlatmalarımız yetersiz kaldı, umursanmadı. Bankalar duyarsız kalınca bize konkordatodan başka bir yol bırakmadılar. Bizde mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için şirket ve kişisel onurumuzu korumak için bankalara karşı bir mücadele veriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
03.10.2018

50-60 bine mâl ettiğiniz dairelere trilyon biçerken onurdan söz etmiyorsunuz ama. Yaprakları yerken kıtır kıtır, sapına gelince me.

03.10.2018

Abi herkes müteahhitlere sallamış tamam onlar dediğiniz gibi adi şerefsiz 50.000 liraya mal ettiği daireyi bilmem kaç bin liraya satıyorlar ama bizim milletimizde GERİZEKALI kimse bundan bahsetmiyor, 4 duvara milyonlar yatırıyor, bir avuç civataya binlerce lira verip alıyorlar. Almayın, aldırmayın zike zike düşürecekler fiyatları, benzin pahalı diye ağlıyorlar arabadan inmiyorlar. Tepki göstermeden kimse rahatından ödün vermeden söyleniyor. Birlik beraberlik yok bizim millette tepki gösterme yok anca söyleniyoruz başka bir bok yaptığımız yok. Sonuç olarak bize müstehak kurunun yanında yaş da yanıyor ama yapacak bir şey yok. Çünkü canımız yanmadan başımıza bir şeyler gelmeden ders alamıyoruz.

03.10.2018

bir çok memur hayatta kalabilmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için kredi batağında. kredisini kapatmak için yeni kredi çekiyorlar çoğunun üniversitede okuyan öğrencisi var ve enflasyon oranı belli verilen zam belli bu insanlar onurlarına zarar gelmesin diye ellerinde ne var ne yok satıyorlar ve sonuç yine elde var sıfır. bu durumda bir daireden yarım milyona yakın kar elde eden müteahhitlere mi üzülmeliyiz düşündürücü

TÜM YORUMLARI OKU (16)