Kişisel Gelişim Kitaplarını Sevenler Buraya: 2022’de Mutlaka Okumanız Gereken Kişisel Gelişim Kitapları

Kitaplar, dünyaya farklı pencerelerden bakmanızda ve ufkunuzu geliştirmenizde büyük rol oynar. Hoşlandığınız tarza göre hikâye, deneme, roman ve şiir gibi türleri okuyup bilgi birikiminize ve ruhunuza bir şeyler katarsınız. Ancak derdiniz kendinizle ise ve memnun olmadığınız ya da size zarar verdiğini düşündüğünüz yönlerinizi törpülemek, değiştirmek hatta onlardan kurtulmak istiyorsanız kişisel gelişim kitaplarının yol gösterici etkisinden yararlanabilirsiniz. Hem dünyayı algılama şeklinizi hem bakış açınızı değiştirmenize olanak tanıyan ve 2022 yılında mutlaka okumanız gereken kişisel gelişim kitaplarını sizler için listeledik.

1. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı tarafından kaleme alınan “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” çocukluktan yetişkinliğe kadar hayatın hemen hemen her alanına dokunan bir eser. İnsanın tüm yaşamı boyunca karşılaştıkları sorunlara değinen İlber Ortaylı, bu sorunların üstesinden nasıl gelineceğine ve ne gibi çözümler bulunabileceğini ele alıyor. Kitap, bakış açınızı değiştirebileceği gibi sorunları ele alış şeklinize de etki ederek doğru seçimler yapma konusunda da ufkunuzu açabilir.

2. Var mısın? - Doğan Cüceloğlu

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli psikologlardan biri olan Doğan Cüceloğlu, 'Var mısın?' diyerek insanı kendini keşfetmeye davet ediyor. Kitap, zorluklarla başa çıkmanın yöntemlerini ve içine düşülen umutsuzluk kuyusundan nasıl çıkılacağına dair yollar gösteriyor. Samimi bir dile sahip olan “Var mısın?” psikolog kimliğinin dışında aynı zamanda iyi bir hikâye anlatıcısı olan Doğan Cüceloğlu'nun, altmış yılı aşkın birikiminin de etkili bir tezahürü niteliğinde. “Var mısın?” geçen yıl vefat eden Doğan Cüceloğlu'nun son kitabı olma özelliğine de sahip.

3. Yanlış Hayat Doğru Yaşanmaz - Ethem Emin Nemutlu

Hayata karşı herhangi bir umut beslemeyen, kocasını öldürmekten hüküm giymiş Hasret, başarısız bir intihar girişiminde bulunur. Bu girişim sonucu psikolog Efe'den yardım almaya başlar. Psikolog Efe de ilk kez bir mahkûma danışmanlık verir. Böylece farklı statülere sahip olan iki insanın değişim ve dönüşümünü sağlayacak olan bir hikâye başlar. Bu kitapta geçen seanslar sayesinde kendinize bir şeyler katmanız mümkün.

4. Küçük Şeyler 3 - Yaşama Yerleşmek - Üstün Dökmen

Psikolog ve akademisyen olan Üstün Dökmen, “Küçük Şeyler” serisinin 3. kitabında Yaşama Yerleşmek konusuna değiniyor. Ele aldığı bu konu özelinde akıcı bir anlatım oluşturan Prof. Dr. Üstün Dökmen, yaşama yerleşmenin şartlarına vurgu yapıyor.

5. Sen Ölünce Kim Ağlar? - Robin Sharma

Kişisel gelişim ve liderlik uzmanı olan Robin Sharma'nın kaleme aldığı “Sen Ölünce Kim Ağlar?” temel olarak elinizde olan tek şeyin yaşam olduğunun altını çiziyor. Bu bağlamda yaşamı çok iyi değerlendirmeniz ve kıymetini bilmeniz gerektiğini vurguluyor. Robin Sharma bunu yaparken de yakalamış olduğu samimi anlatımı bir an olsun elinden bırakmıyor.

6. Kadın Beyni Erkek Beyni - Serkan Karaismailoğlu

Serkan Karaismailoğlu tarafından bilimsel dayanakların ve mizahi bir anlatımın iç içe geçirilerek kaleme alındığı “Kadın Beyni Erkek Beyni” kitabını okurken beyninizin cinsiyeti hakkında birçok bilgiye erişeceksiniz. Bununla birlikte erkek ve kadınlar arasındaki temel bakış açısı farklılarını ve sizi kızdıran, güldüren, ağlatan, mutlu eden davranışların gerekçelerini öğreneceksiniz. Karşı cinsin yaptıklarına bazen şaşıracak bazen de hak vereceksiniz.

7. Outliers (Çizginin Dışındakiler) - Malcolm Gladwell

Malcolm Gladwell, Outliers (Çizginin Dışındakiler) kitabında, başarılı olanların gerçek hikâyelerinin üzerine eğiliyor. Gladwell, başarılı olmak için çok çalışkan ve hırslı olmanın yetmeyeceğini iddia ediyor ve başarı konusunda etkili olan gerçek faktörleri ele alıyor. Bu bağlamda Malcolm Gladwell, çevresel faktörlerin önemine vurgu yaparak başarıyı; sınıf, aile, kültür ve hatta nesiller açısından değerlendirerek, alışılagelmişin dışında bir başarı yolu analizi yapıyor.

8. Açık Ufuk - İbrahim Kalın

Açık Ufuk kitabında pek çok kavramı derinlemesine ele alan ve kendine has bir bakışla irdeleyen İbrahim Kalın, sadece düşünmenin yetmeyeceğini vurguluyor. Bununla beraber doğru, güzel ve iyi düşünmenin altını da kalın çizgilerle çiziyor.

Çöp Sandığınız Şey Hazine Olabilir: Evinizde Artık Kullanılmayan Küçük Nesneler Uzun Süre Kullanışlı Olacak
"Dünya'nın Sonu Nasıl Gelecek?" Sorusuna Cevap Niteliğindeki Küresel Isınma Temalı Filmler
Evinizde Stresten Uzak Yaşamak Renk Uyumuyla Mümkün: Ev Dekorasyonunda Renk Teorisi ve 60-30-10 Kuralı

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti