Kitap okumayı sever misiniz? Tarihi kitaplar, hikayeler, bilim kurgu romanları ya da kişisel gelişim kitapları...Kişisel gelişim kitapları bugüne kadar hayatınızdaki sorunları çözmenize yardımcı olacak, kendinize yeni bir bakış açısı kazanmanızı sağlayacak kitaplar olarak tanıtıldı. 'Bu kitap bana çok iyi geldi' denilen kişisel gelişim kitapları, sosyal medyanın yeni tartışma konusu.
Peki kişisel gelişim kitapları aslında bizleri koca bir 'yanılgının' içine düşürüyor olabilir mi?
Norveç'ten gelen tavsiyenin Esenyurt'ta barınma şansı var mı?
Linçlenmelik görüşüm: Gelişmek istiyorsanız bilim ve kanıta dayalı kitaplar okuyun, her zihnine sifonu çekip kitaba dökeni değil. Kitap yazan insanların bir çoğunun duygusal durumu o kadar vahim ki, hayatla o kadar zıtlar ki yaşadıkları travmaları içinde tutamayıp kitaba döküyor. Şahsi görüşler, şahsi tavsiyeler barındıran içeriklerden uzak durun yoksa gerçekliğinizi ve benliğinizi yitirirsiniz. Sizin hayatınız size özel, sorunlarınızı çözmek istiyorsanız profesyonel yardım alın. Bu safsatalarla vakit ve nakit kaybetmeyin.
Dr. David burns sektörün uşağı olmayan insanlara fayda sağlamayı amaçlamış al şu hapları yıllarca kullan yada bana yıllarca gel bağımlı ol zihniyetinden uzak psikoloji biliminin babalarındandır sağda solda gördüğünüz kişisel gelişim “uzmanlarıyla” karıştırmayın.. Bir kitap okuyunca mı düzelecem geçecek düşüncesiyle yaklaşmadan sorun olarak gördüğünüz pek çok şey hatalı algıdan kaynaklı bibliyoterapinin faydası yıllarca kullanacağınız kimyasallardan bilmem kaç seans bana gel diyen sektörün uşaklarından daha faydalı olacaktır bu konuda yürütülen araştırma sonucunda en az antidepresanlar kadar etkili olduğu uzun vadede ise daha etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır… Yıllarca haplara yada bana gel bilmem kaç seans diye önce sizi hasta/sorunlu/bozuk vs. Olduğunuza inandırıp bağımlı hale getirip sonra düzelmenizi bekleyen sektörün uşaklarından daha faydalı olacaktır…