Kitap okumayı sever misiniz? Tarihi kitaplar, hikayeler, bilim kurgu romanları ya da kişisel gelişim kitapları...Kişisel gelişim kitapları bugüne kadar hayatınızdaki sorunları çözmenize yardımcı olacak, kendinize yeni bir bakış açısı kazanmanızı sağlayacak kitaplar olarak tanıtıldı. 'Bu kitap bana çok iyi geldi' denilen kişisel gelişim kitapları, sosyal medyanın yeni tartışma konusu.
Peki kişisel gelişim kitapları aslında bizleri koca bir 'yanılgının' içine düşürüyor olabilir mi?
Norveç'ten gelen tavsiyenin Esenyurt'ta barınma şansı var mı?
Linçlenmelik görüşüm: Gelişmek istiyorsanız bilim ve kanıta dayalı kitaplar okuyun, her zihnine sifonu çekip kitaba dökeni değil. Kitap yazan insanların bir çoğunun duygusal durumu o kadar vahim ki, hayatla o kadar zıtlar ki yaşadıkları travmaları içinde tutamayıp kitaba döküyor. Şahsi görüşler, şahsi tavsiyeler barındıran içeriklerden uzak durun yoksa gerçekliğinizi ve benliğinizi yitirirsiniz. Sizin hayatınız size özel, sorunlarınızı çözmek istiyorsanız profesyonel yardım alın. Bu safsatalarla vakit ve nakit kaybetmeyin.
Psikolojik hastalıklarının çoğunun tam tedavisi yok. Misal Depresyon'dan örnek verelim. Depresyona ilk kez girdin, psikolog vs yardımını aldın ve daha iyi hissetmeye başladın. Bi zaman sonra tekrar bi depresyon atağı geçirmeyeceğinin hiç bi şekilde garantisi yoktur. Hatta fiziksel hastalıklardaki gibi bağışıklıkta kazanamıyorsun. Yani ilk atak ikincisinden hafif olabilir. Dalgalı bi grafik. Özetle zırt pırt ilaç içip, seans seans gezmek istemeyenler bu tarz kitaplardan biraz yardım alabilir. Hiç bişey olmazsa böbreklerinize faydası dokunur. Ben major depresyon hastasıyım. Moduma göre bazen kitaplara baş vuruyorum, baktım olmuyor tekrar terapiye başlıyorum. Ama her mod değişikliğinde terapi + ilaç tedavisi alsam, maddi ve fiziksel olarak göçertir beni..