646 katılımcının %70’i, yakın zamanda karşılaştıkları bir örneği kolayca hatırlamışlar. Sonra, araştırmacılar iki ayrı tip humblebrag’i tanımlamış. Birincisi, övünmesini şikâyetin ardına gizleyenler: “Bu kadar genç gözükmekten nefret ediyorum! On dokuz yaşındaki biri bile bana asılıyor!” İkinci tür ise tevazuya yaslanıyor: “Neden en önemli görevleri hep bana veriyorlar ki?!” Katılımcıların hatırladığı humblebraggerların %60’ı şikâyet kategorisine giriyormuş. Daha haberi ilk kez okuduğum sırada zihnimde canlanan kişi de şikâyet kategorisinde mesela. “Kilo vermek için diyetisyene gittim; diyetisyen ‘millet buraya senin gibi olmak için geliyor,’ diye beni geri gönderdi!”
Tamam da hayal köseoğluna laf atmak çok saçma şu an sadece büyük bedenler mi beden olumlama yapacak yani anlamadım bize normal gelen şey onun için büyük bir güvensizlik olabilir ve cesaretle paylaşmış olabilir bence böyle eleştirmek yanlış kadını ha ama diğer medya cambazı beni ikgikendirmiyor
sosyal medyanın en kötü tarafı hep kendini gösterme ispatlama çabası. bilinçli insan olduğu gibidir zaten. gerçek hayatta selam bile vermeyeceğiniz insanlar sanalda sizi beğenip onaylasa ne olur onaylamasa ne olur.
doğru valla. arkadaş ortamında "malım" diye gezin. bir iki hafta sonra süperzeka muamelesi yapıyolar.