Kışın Yapılabilecek En Güzel Deneyim: Spa

Öncelikle Spa nedir?

Orijinal adı ile “Sanitas Per Aquam” (SPA) yani “Sudan Gelen Sağlık”, çok eskilerden gelen ve su ile yapılan terapilere verilen isimdir. Sıcak ve soğuk suyun farklı kullanımları ile beraber günümüze kadar özel müzikleriyle, dekoruyla ve çeşitli terapileriyle daha da kapsamlı bir hale gelmiştir.

Türkiye'de buna örnek gösterebileceğimiz en güzel kültürümüz ise Türk Hamamı'dır.

Hem ruhumuzu, hem bedenimizi dinlendiren ve keyifle yapabileceğimiz bu sağlık dolu spa deneyimine hep beraber başlayalım...

İçimizi ısıtacak sıcacık bir sauna seansı yapıyoruz

Ortalama sauna sıcaklığı genellikle 80 °C ila 110 °C'dir. Kapısını açtığınız zaman sıcaklığı yüzünüze vuracak ve yüzünüzde güzel bir ifade bıracaktır. Kendinizi içeri attığınızda hemen ızgaraların yanında göreceğiniz tahta kovanın içerisinde biraz su ve içine damlatılmış sauna esansı ile seansınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Özellikle portakal, sandalwood ve çam kokuları en çok tercih edilen esanslardandır. Tahta kepçe ile kovanın içerisindeki suyu kömürlerin üzerine biraz damlatıp esansı tazeleyebilirsiniz.

Sauna içerisinde uzun süre kalınması sağlığınız için tavsiye edilmez bu yüzden 15 dakikalık seanslar halinde dinlenmeniz daha iyi olacaktır.

Dinlenirken sadece ısınmakla kalmayıp aynı zamanda vücuttaki yağlarımızı eritip, toksin ve ölü hücrelerden kurtulup kaslarımızı da gevşetmiş oluruz.

Sadece bununla kalmayıp hem eklem ve ağrılarının hem grip, nezle gibi rahatsızlıklarımızın tedavi sürecini hızlandırır.

Şimdi sıra buhar banyosunda

Öncelikle oturduğunuz yere su dökmeden oturmayın! Buhar banyosu vücudumuzu yumuşatıp gözeneklerimizi açarken aynı zamanda kirlerimizin kabarmasını sağlar. Özellikle hamam bakımlarından önce 5 dakika kadar buhar yapmamız çok önemlidir. Yaptırdığınız kesenin işe yaramasını istiyorsanız bu aşamayı atlamayın.

Aynı saunada olduğu gibi içeride fazla kalmanız önerilmez. 5-10 dakika arası bir seans sizin ve vücudunuz için yeterli olacaktır.

Buhar odasında da saunada olduğu gibi çeşitli esanslar kullanılır. Gözeneklerimiz açılırken genelde okaliptus gibi fresh kokulardan yararlanılır.

Türk Hamamı

Buhar yaptıktan sonra vücudumuz için en güzel bakım Türk Hamamı'dır. Özellikle yağlı masaj almayı düşünüyorsanız onun öncesinde Türk Hamamı almanız gerekir. Çünkü yağlanmış cildinize yapılan kesenin aslında vücudunuza bir faydası yoktur.  Bu yüzden masaj bakımını bir sonraki adıma taşımış oluyoruz. 

Buhardan çıktıktan sonra yumuşamış olan ölü deri kese yardımıyla vücudumuzdan temizlenir. Ve sonra vücudumuzu kaplayan sıcak köpüklerle yapılan masajla, vücudumuzun tamamen arındığını söyleyebiliriz.

Türk Hamamları'da günümüze kadar gelişti. Farklı bakımlar denemek için Türk kahveli, ballı, ve gül ritüeli gibi yenilikleri deneyebilirsiniz. Türk Hamamı vücudumuz için muhteşem bir detox'dur. Toksinleri atmamıza ve kan dolaşımımızın kolaylaştırılmasını sağlar.

Çok fazla sıcaktan hoşlanmıyorsanız hamam yerine peeling deneyebilirsiniz

Hamam yerine farklı şeyler denemek isterseniz ya da çok fazla sıcaktan hoşlanmıyorsanız çeşit çeşit vücut peelinglerini deneyebilirsiniz!

Vücut peelingleri, aynı hamam gibi toksinleri vücudumuzdan atmaya ve ölü deriyi temizlememize yardımcı olur.

Özellikle Bali Lulur Peelingi denemenizi tavsiye ederim. Bali'de 60 farklı bitki karışımıyla yapılan bu peeling tüm gözeneklerinizi açacaktır.

Esmer şeker peelingi, deniz tuzu peelingi yine çok tercih edilen çeşitlerdendir.

Klasik masajlar yerine Sıcak Taş Masajını deneyin

Sıcak taş masajı orta sertlikte ve çoğu vücut tipine uyabilecek bir masaj çeşitidir. 

Isıtılmış volkanik taşlar ve yağ ile yapılır. Taşların kullanım amacı sadece görüntüden ibaret değildir. Taşlar çakralarımızdaki negatif enerjinin pozitife dönüşmesini sağlar. Enerji bloklarını temizler ve kasları gevşetir.

Sıcak Kum Masajı

Her spada bulunmasa bile biraz araştırma yaparak deneyebileceğiniz farklı masajlardan biridir.

Özellikle kış aylarında kumsalı özlemişseniz bu masaj tam size göre!

Sıcak kumun üzerinde ritmik hareketler ve kum kesecikleriyle yapılan bu masaj özellikle eklem ağrılarına iyi gelir.

Kendinizi aromatik banyolarla daha fazla şımartmaya ne dersiniz?

Masaj yağlarından çok fazla hoşlanmıyor olabilirsiniz. Banyo terapileri ile kendinizi yenileyebilirsiniz!

Size özel hazırlanmış bir küvetin içinde Cleopatra gibi hissedebilirsiniz. 

Eğer hoş kokular eşliğinde biraz dinlenmek isterseniz günün yorgunluğunu atmak için Aroma Banyosu  doğru bir seçin olabilir.

Cleopatra banyosu ise süt banyosu olarak bilinen bu terapi vücudunuzu derinlemesine nemlendirir ve besler.

Yosun banyosu pek hoş koktuğu söylenmese bile cildi toksinlerden arındırır ve metabolizmayı hızlandırır.

Çamur banyosu ise mineraller açısından çok zengindir , cildi arındırır, kan dolaşımını hızlandırır.

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Mehmet Şimşek Meclis’te Sunum Yaptı: “Ülkemizde Vergi Yükü Yüksek Değil”