Kişi Başına Düşen Milli Gelir Azalıyor: 2002'de Gerimizde Yer Alan Ülkeler Türkiye'yi Solladı

2002 yılında kişi başına düşen milli geliri Türkiye'den daha düşük olan Rusya, Çin, Romanya, Bulgaristan ve Kazakistan, 2020 itibarıyla Türkiye'den daha yüksek kişi başı gelire sahip durumda...

Dünya Bankası tarafından açıklanan kişi başına düşen yıllık milli gelir verilerini karşılaştıran Doğruluk Payı2002'de yıllık ortalama gelirleri Türkiye'deki insanların gelirleriyle aynı ya da daha az seviyede olan ülkelerdeki insanların 2020 yılı itibarıyla Türkiye’den daha fazla yıllık gelire sahip olduğunu gösterdi.

Özellikle 2002 yılında RomanyaBulgaristanLitvanyaLetonyaRusya ve Polonya gibi ülkelerde ortalama kişi başına yıllık gelir Türkiye’nin altında ya da yakın seviyelerdeyken 2020'ye gelindiğinde Türkiye'deki insanların dolar bazındaki yıllık gelirleri bu ülkelerde yaşayanlara göre daha düşük seviyede kaldı.

Türkiye’nin kişi başına düşen GSYH’si 2002 yılında yıllık ortalama 3 bin 688 $ seviyesindeyken, bu gelir 2013 yılında rekor seviyeye, yani 12 bin 614 $ seviyesine yükseldi. Ardından TL’nin de yıllar içerisinde yabancı para birimleri karşısındaki kötü performansı ve değer kaybı dolar bazında ülke vatandaşının ortalama yıllık gelirine de negatif yansıdı. 

Bununla birlikte Dünya Bankası verilerine göre 2019 yılında Türkiye’de kişi başına düşen yıllık gelir 9 bin 127 $ olarak açıklandı. 

IMF'ye göre 2020'de ise bu yıllık kişi başı ortalama gelir 8 bin 550 $'a, TÜİK'e göre de 8 bin 599 $'a geriledi.

Muhalefetin Sert Tepki Gösterdiği 'Aşılandım' Videosu Yayından Kaldırıldı!
İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ne Kara Operasyonu Başlattı
ABD'den Normalleşme Adımı: Aşı Olanlara Maske Zorunluluğu Kalkıyor

Popüler İçerikler

Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
YORUMLAR
14.05.2021

Nankorluk etmeyin, herkesin cebinde ellemeli telefonu, altinda tekerlekli goturgeci var! Akp geldiginden beri yasam kalite(leri)miz en tepe noktasina ulasti, ve Alamanya bizi hala gisganiy.

14.05.2021

2002 yılına kadar buzdolabı da yoktu.

14.05.2021

Yüzde doksandokuzun gelirini.... .... Yüzde bir sömürürse bu olur.... ...... 🤪😡😠

14.05.2021

Aaa olur mu öyle şey, Akp den önce evlerde bUzDoLabı yoktu Bi kere , AKP buzdolabı getirdi, bUzDoLabı satışları arttı nankörlük etmeyin (!)

TÜM YORUMLARI OKU (8)