Kısa Haftanın Son İşlem Gününde Piyasaların Gündeminde Neler Var? Hangi Veriler İzlenecek?

Yurt içinde sanayi üretimi ve perakende satış verilerinin izleneceği yeni günde, yurt dışında ABD üretici enflasyonu rakamları takip edilecek.

Fed Bej Kitap'a göre ABD'nin büyük bölümünde, yüksek benzin ve gıda fiyatları nedeniyle tüketici harcamalarında gerileme görüldü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki toplantıya ilişkin, 'Olumlu ve yapıcı bir havada gerçekleşen toplantı sonucunda İstanbul’da tüm tarafların temsilcilerinin bulunacağı bir koordinasyon merkezinin oluşturulması, liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontrollerin yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi temel teknik hususlarda mutabık kalınmıştır' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İstanbul’da gerçekleşen Ukrayna tahılının ihracatına yönelik toplantının ardından yaptığı açıklamada Rusya’nın taraflara bazı teklifler sunduğunu söyledi.

Kuzey Kore, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Rus yanlısı ayrılıkçı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarını resmen tanıdı. Kararın ardından ayrılıkçı bölgelerde Kuzey Kore’yi tanıma kararı aldı.

Avustralya'da işsizlik oranı yaklaşık 50 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Şili ve Filipinler merkez bankaları faiz oranlarını 75'er baz puan artırdılar.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Ekonomik ve Mali İşler Konseyi'nin (Ecofin) 12 Temmuz'da Hırvatistan'ın 1 Ocak 2023'te euroya katılma başvurusunu onaylamasının ardından kredi notunu yükseltti.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), sanayi üretimi, perakende satışlar, ciro endeksleri raporlarını yayımlayacak.

En son yıllık sanayi üretimi yüzde 10,8, perakende satış hacmi yüzde 14,7 artış göstermişti. ForeksHaber'in 10 ekonomist ile yaptığı ankette beklenti yüzde 7,9 üretim artışı yönünde oluştu (10.00).

ABD'den işsizlik başvuruları, Kanada'dan imalat satışları verileri ekranlara düşecek.

Hindistan'da toptan fiyatlar rakamları açıklanacak. Ülkede toptan fiyatlar yıl boyu yükselişini sürdürerek en son yüzde 15,88 seviyesine ulaştı (09.30). 

Öne çıkan bir verinin olmadığı Avrupa'da, İsviçre'nin üretici-ithal fiyatları takip edilecek. Ülkede en son üretici-ithal fiyatları aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 6,9 artış gösterdi (09.30). 

ABD'de tüketici enflasyonunun ardından bu kez üretici fiyatları verileri yayımlanacak. Üretici fiyatları en son aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 10,9 artış gösterdi. Analistler aylık üretici fiyatlarında artışın yine yüzde 0,8 olacağını, yıllık artışın yüzde 10,7'ye gerileyeceğini düşünüyorlar (15.30). 

Her perşembe olduğu gibi ABD doğal gaz stokları açıklanacak (17.30). 

Günün son verisi Arjantin'in enflasyon rakamları olacak. Ülkede enflasyon en son yüzde 60,0 seviyesinin üzerine çıkmıştı (22.00).

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!