Kış Günü Yıkaması Zor Olan Halı ve Yorgan Gibi Ürünleri Temizlemenizi Sağlayacak Püf Noktalar

Yumuşacık yastıklarımız, yorganlarımız elbette bir süre kullanınca kirleniyor. Yıkamak çok daha kolay olurdu ama kış aylarında kurutmak çok zor olabiliyor. Bu nedenle kış aylarında bu ürünleri yıkayarak temizlemek isterken zarar verebiliyoruz. İşte bu zararı önlemek için size birkaç çözüm önerisi sunuyoruz. 'Yıkamazsam içim rahat etmez.' diyenler! Yıkadığınız halinden bile daha temiz olacak, bize güvenin.

Yumuşacık ve Tertemiz Halılar

Halılarınız evinizin içinde kire maruz kalan alanların başında gelir. Sürekli ayak altında olduğu ve zeminde kaldığı için tüm tozu ve kiri toplar. Bu nedenle bir kış boyunca temizlenmemesi pek mantıklı olmaz. Ancak halıları yıkayarak temizlemek yerine beyaz sirkeden destek alabilirsiniz. Yıkamaya ve tamamen ıslatmaya gerek kalmadan, suyu kendisinde tutan mikrofiber bezler yardımıyla silebilirsiniz. Sirke aynı zamanda halılarınızın parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Sirkeyi tercih etmiyorsanız karbonatla da halılarınızı temizleyebilirsiniz. Karbonat mucizesi birçok alanın temizliğinde olduğu gibi halı temizliğinde de kullanılır. Eğer halınızın üzerinde lekeler varsa bir miktar suyun içerisine biraz karbonat ekledikten sonra karışımla halınızı silebilirsiniz. Böylece halınız kirlerden arınır ve lekeler yok olur. Bu iki yöntem ile halılarınızı temizleyebilir, kışın kurutma sorunu olmadan temiz kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Kışın Vazgeçilmezi Yorganlar

Kış aylarında en iyi arkadaşımız yorganlar oluyor. Soğukların bastırmasıyla birlikte yorganlar yazın kaldırıldıkları yerden çıkıyor ve yataklarımızdaki yerlerini alıyor. Kullanım fazla olunca temizleme ihtiyacı da artıyor tabii. Yıkamadan temizlik sağlamak için yapmanız gereken ilk şey, yorganları günlük olarak havalandırmak. Sabah yataktan kalkınca yorganlarınızı hava alan bir yerde birkaç dakika havalandırarak temiz kullanım sürelerini arttırabilirsiniz. Tabii bir süre sonra havalandırmak yetmeyecek ve temizliğe ihtiyaç duyacaklar. Eğer kar yağışının sık olduğu bir bölgede yaşıyorsanız kardan yardım alarak yorganlarınızı temizleyebilirsiniz. Bunun için yorganın önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kara yatırın ve asarak kurumasını bekleyin. Eğer yorganınızdaki kötü kokulardan şikayetçiyseniz karbonattan yardım alabilirsiniz. Karbonatı yorganın üzerine dökün ve bir süre bekleyin. Ardından elektrikli süpürge ile iyice süpürün. Temizlediğiniz yorganınızın uzun süre ferah kalmasını istiyorsanız temiz yatağınıza bir miktar bebek pudrası serpebilirsiniz. Pudra yatağınızdaki nemi en aza indirir. Böylece yorganlarınız da bu nemden etkilenmez.

Puf Puf Yastıklar

Ter, nem, toz... Ne ararsanız var bu yastıklarda. Yüzünüzün direkt olarak temas ettiği bu alanı oldukça iyi temizlemelisiniz. Çünkü yüzünüzdeki ya da ensenizdeki kir, doğrudan yastığa geçer. Eğer gerekli hijyeni sağlamaz ve bu şekilde kullanırsanız cilt sorunları size merhaba demeye hazır! Ancak söz konusu yastık olunca temizlemekten önce kirletmemekten bahsetmemiz gerekir. Temizliği oldukça zor olan bu eşyayı kirletmemeye özen göstermelisiniz. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? İlk olarak yastıklara bir değil birden çok kılıf geçirebilirsiniz. Böylelikle yastık ile yüzünüz arasına daha fazla mesafe koymuş olursunuz. Bu sayede yastığın kirlenmesini önleyebilir, sadece kılıfları değiştirmekle bu işten sıyrılabilirsiniz. Tabii uzun süreli kullanınca bu yöntem de yeterli olmaz. Bu durumda yapmanız gereken şey, kışın kurutma ihtiyacı hissetmeden yastıkları temizlemek. Ama nasıl? Kek ve poğaçalar için kullanılan kabartma tozları ile! Yastıklarınızın üzerine kabartma tozu serpin. Bir saat kadar bekledikten sonra üzerindeki kabartma tozunu silkeleyin. Bu yöntem ile yastığınızda oluşan kötü kokuları yok edebilirsiniz. Eğer hala temizleme ihtiyacı duyuyorsanız ıslak bir bez ve deterjan ile silebilirsiniz.

Sıcacık Battaniyeler Unutulmasın

Battaniyeler genel olarak yıkanabilir. Ama bazı battaniyeler normallerinden daha kalın olduğu için kışın yıkanması tavsiye edilmez. Yıkayamadığınız battaniyeler için yapmanız gereken şey, tıpkı yorganlarda olduğu gibi sık sık havalandırmak. Battaniyeler tüylü yüzeyleri dolayısıyla çok fazla kir ve toz toplayabilir. Bu duruma çözüm olarak elektrikli süpürgeyle battaniyeyi süpürebilirsiniz. Ayrıca battaniyelerdeki tüylenmelerden kurtulmak için üzerini jiletle aşağı doğru tarayabilirsiniz.

Koltuk Minderi Temizliği

Koltuklar da günlük olarak sık sık kullanılan alanlar arasında. Koltuklarınızı mutlaka haftada bir kere temizlemeniz gerekir. Koltuk temizliği için minder ve yastıkları havalandırabilirsiniz. Ardından koltuğu elektrikli süpürgeyle süpürebilirsiniz. Ayrıca koltuk minderlerini sirke, toz deterjan ve karbonat ile hazırlayacağınız bir suyla silebilir ve kurumaya bırakabilirsiniz.

Evinizin Süsü Kırlentler

Salonunuzu süsleyen ve koltuklarınızı tamamlayan kırlentler, evlerin baş köşesinde yer alır. Bu nedenle kırlentler sık sık kirlenir. Yastıklarınızda olduğu gibi kışın kırlentleri çamaşır makinesinde yıkamak doğru bir seçenek olmayabilir. Daha kolay temizlik için kılıflı kırlentleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede kış aylarında sadece kılıflarını yıkayarak hijyen sağlayabilirsiniz.

Puf Puf Koltuklar

Genelde yatak odalarında kullanılan puf koltukların da temizliği zor olabilir. Yazın yıkayıp kurutması oldukça kolay olan bu koltukları kışın bu şekilde temizlemek mümkün olmayabilir. Eğer yüzeyi deri kaplıysa şanslısınız. Temiz bir bezle ve sıvı sabunla deriye zarar vermeden temizleyebilirsiniz. Ancak farklı bir kumaşa sahipse önce elektrik süpürgesiyle süpürüp sonra sirke ve karbonatlı suyla silebilirsiniz.

Minik Canların Yatağı da Tertemiz Olsun

Evinizde yaşayan minik canların yaşama alanlarının temizliği de tıpkı sizin alanlarınız gibi önemli. Kışın onların da yataklarını çamaşır makinesinde yıkarsanız tam olarak kurutamayabilir ve nemli kalıp bakteri üretmelerine sebep olabilirsiniz. Bunun için evcil hayvanlarınızın yatağının tüylerini toz toplama rulosuyla temizleyip sonra beyaz sabun ve su ile nemlendirdiğiniz el beziyle silebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir!

Yılbaşı Akşamında Doyasıya Yiyip İçmek İsteyenler İçin Ana Yemeği Gölgede Bırakacak 3 Farklı Kızartma Tarifi
Rengârenk Sunumlarıyla Yılbaşı Akşamlarının Favorisi Olacak 4 Farklı Alkolsüz Kokteyl Tarifi
Yılbaşına Şömine Karşısında Girecekler İçin Birbirinden Lezzetli Tarifler!

Popüler İçerikler

İstanbul Boğazı'nın En Pahalı Yalısında Fiyat Güncellemesi: Değeri Tam 120 Milyon Euro
Asgari Ücretin Açıklanmasından Sonra Cumhurbaşkanı’na Mesaj Atan Kadir İpek Gözaltına Alındı
Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu