Kış Bitmeden Tabak Tabak Brokoli Yemenizi Sağlayacak 13 Sağlıklı Neden

Brokoliden hoşlanmayanlar, faydalarını okuyunca mutlaka öğünlerinde sık sık yer verecekler.

Kalp sağlığından, kansere kadar birçok hastalığı önlemede etkili olan brokoliyi hayatınıza en kısa sürede dahil etmelisiniz.

1. Kalbiniz sağlıklı atsın.

Yapılan araştırmalar, brokolinin kalp hücrelerimizi zararlardan koruyan tioredoksin üretimini sağladığını ortaya koymuştur. Ayrıca brokoli kötü kolesterol seviyesini dengeler.

2. Kansere karşı: Brokoli!

Brokoli; prostat, meme ve rahim kanserini önlemede son derece etkili bir besin kaynağıdır. Brokoliyi tek başına sevmiyorsanız mutlaka sevdiğiniz yiyeceklerin yanında tüketin.

3. Hafızanız güçlensin.

Brokolinin içerisinde yer alan magnezyum, özellikle hafızanın güçlenmesinde etkilidir. Güçlü hafızalar için öğünlerinizde brokoliye yer açın.

4. Diyet dostu: Brokoli!

Diyet yaparken sık sık brokoli tüketebilirsiniz.  1 kase brokoli yaklaşık olarak 90 kalori içerir.

5. Toksinlerden kurtulun.

Brokoli, içerdiği C vitamini ve kalsiyum ile toksinlerin vücuttan atılmasına destektir. Karaciğer enzimlerini dengeleyerek karaciğer detoksu sağlar.

6. Sindirime destek!

Brokolinin içerdiği lifler mide ve bağırsak için oldukça yararlıdır. Ayrıca düzenli olarak brokoli yemek kabızlık oranını da azaltmaktadır.

7. Vejetaryen dostu!

Özellikle  vejetaryenler için protein açısından zengindir.

8. Uzun süre tokluk sağlar.

Brokoli içerdiği yüksek lif ile uzun süre tok kalmanıza destektir.

9. Gençlik iksiri!

Brokoli cildi güzelleştirir ve yaşlanma karşıtıdır. Genç kalmak ve genç görünmek için bol yeşillikli salatanıza brokolide ekleyin.

10. Kemik sağlığını korur.

İçerdiği kalsiyum ve K vitamini ile kemik sağlığını korumaya destektir. Özellikle belli bir yaştan sonra başlayan kemik erimesi için mutlaka brokoli tüketin.

11. Sağlıklı gözler...

Brokoli yüksek miktarda A vitamini içerir ve A vitamini retinanın ihtiyaç duyduğu şeyi sağlar. Ayrıca Lutein ve zeaxanthin adlı karotenler açısından brokoli gözler için oldukça faydalıdır.

12. D vitamini kaynağıdır.

Vücut için gerekli en önemli vitaminlerden biri D vitaminidir.  Brokolinin içerisinde D vitamininin emilimine yardımcı olan A ve K vitamini deposudur.

13. Gebelik esnasında ve sonrasında sağlığınız için brokoliden destek alın.

Brokoli özellikle gebelik esnasında ve sonrasında meydana gelen kalsiyum eksikliklerini giderir. Kalsiyum eksikliğinden meydana gelen hastalıklardan korunmada etkilidir.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR

ALZHEIMERIN SEEBİ ŞEKER-EKMEK-PATATES -PİLAV TÜKETİMİDİR.BOL PROTEIN VE SEBZE TÜKETİNİZ. 1-Şeker Ürün TÜKETMEYİN Her sebzede meyvede şeker var. Günde 1 Porsiyondan Fazla meyve yemeyin. GÜNE YUMURTA-PEYNİR-TEREYAĞI İLE YAPILMIŞ OMLET YİYEREK BAŞLAYIN SİZİ GÜN BOYU TOK TUTAR!!!! 2-Bağırsakta 21 Dakika sonra 1 DİLİM EKMEK = 1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKERE DÖNÜŞÜR asla hamur ve ekmek yemeyin. Kas erimesine karşı ayda bir bir makarna yeter. 3- Günde 8-10 Badem, 5-10 Fındık, Bol Baharatlı yemek, 7-8 gram kırmızı acı biber tüketin ki bağırsağı temizlesin 4-Haftanın en çok iki günü bol yağlı kuzu dana eti.. kırmızı et , bol balık tüketin. 5- Yoğurt, kefir, turşu, salatalarda yemeklerde zeytin yağı tüketin. 6- Günde üç öğün çok az tuzlu 10 ar zeytin yiyin. 7- Tarçın 8-Avakado TÜKETİN 9- Acılı şalgam için ( Pro- pro biyotiktir)ve ilaçtan daha yaralıdır.) 10-Üzüm yapragı yiyin, 11- Üzüm çekirdeğini yiyin. 12- Karpuz kabuğunu yoğurtla cacaık yapın yiyin ( Citrolin anti kansorejen ve hücre yeniler:)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ