Kış Aylarında Özellikle Dikkat Etmeniz Gereken Araç Bakımıyla İlgili 10 Şey

Bu bilgilerle kışın araba kullanmak kesinlikle daha keyifli olacak!

1. Araçların kış bakımının ilk önceliği her zaman kış lastiği olmalıdır.

Genel yönetmeliğe göre her araç sahibi 1 Aralık itibariyle kış lastiği takmak zorundadır. Kışın zorlu yol koşullarında kış lastiği daha güvenli bir yolculuk sağlar.

2. Lastik hava basıncına dikkat edilmeli.

Lastiklerin hava basınçları, dışarıdaki hava durumuna göre etkilenebilmektedir. Bu da lastiklerin performanslarını düşürerek yolculuğun güvenliğini sarsabilir. Mutlaka hava basıncı kontrol edilmelidir.

3. Havalar soğuduğu zaman antifriz kullanımı daha hayati bir rol oynar.

Radyatör sistemindeki suyun donmasını engelleyen antifriz, yalnızca araca koyularak güven sağlamaz. Antifrizden yüksek verim alabilmek için doğru oranlarla koyulması gerekir. Antifrizi su ile karıştırmak yerine özel üretilen sıvılardan kullanmak daha doğru sonuçlar verecektir.

4. Araç camlarında meydana gelebilecek donmaları engelleyebilmek için cam suyu antifrizleri kullanılmalıdır.

Silecek sularının donması, en ihtiyaç duyulan anlarda büyük sorunlara yol açabilir.

5. Aracınızı kışın çetin koşullarına hazırlarken akü bakımını göz ardı etmeyin.

Eğer akünüz eskiyse, soğuk havalarda görevini tam anlamıyla yerine getiremeyebilir. Bu yüzden mutlaka kontrollerinizi yapmalısınız. Akü su seviyesini kontrol edin. Kutup başlarının oksitlenmesini önlemek için kutup başlarını sıcak su ile temizleyin. Araç dinamo şarj sistemini kontrol edin. Eğer aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız, kutup başlarını sökün. Elektrot seviyesini kontrol edin. Kısa devre ihtimaline karşı tüm metallerden uzak tutun.

6. Sürüş kontrolü yapın.

Arabanızı kış sürüşü için kontrol edin. İlk kalkışta zorlanıyor ya da stop ediyorsa, kış şartlarına hazır değil demektir.

7. V kayışını kontrol edin.

V kayışı, araçtaki pek çok işlevin gerçekleşmesinde rol oynayan çok önemli bir faktördür. Araca elektrik verilmesinden direksiyonun düzgün çalışmasına kadar görev başındadır. Yaz aylarında gevşeyebilen V kayışı, mutlaka kışa hazırlık aşamasında kontrol edilmelidir. Aksi halde aksamın düzgün çalışmamasına neden olur.

8. Arka cam rezistansı kontrol edilmelidir.

Arka cam rezistansı, arka camın buğulanmasını ve donmasını önler. Eğer rezistansta herhangi bir sorun varsa mutlaka tespit edilip, onarılmalıdır.

9. Kışın araç kullanırken arabanız kadar kendinizi de düşünmelisiniz.

Soğuk günlerde en büyük dostunuz olan araç klima ve kaloriferlerinin temiz olduğundan emin olun. Polen filtresi kontrol edilmeli ve kaloriferlerin hortumlarına bakılmalıdır.

10. Motoru korumak için su seviyesine bakın.

Motordaki su seviyesi kesinlikle kontrol edilmelidir. Eğer su seviyesi azsa çok soğuk havalarda donabilir ve motor bloğu zarar görür.

Araba, futbol, oyun, muhabbet gibi konularda sağlam içerikler burada! Sağlam bir yolculuk için ihtiyacın olan şey ise Lassa’da!

Sağlam bir yolculuk için Lassa’dan şaşma!

Popüler İçerikler

10 Kasım 1938’de Hayatını Kaybeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Son Sözü "Aleykümesselam" Oldu
Kızılcık Şerbeti'nde Giray'ı Canlandıran Kaan Taşaner Dizide Rol Almaktan Duyduğu Pişmanlığı İtiraf Etti
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
YORUMLAR
20.12.2020

Ara ara kapınızın fitillerine bir bez yardımıyla antifriz sürün, bu sayede soğuk havalarda kapınız donmaz kolay açılır :))

Aydin da antifiriz , kar lastigi ne demek pek bilinmez . Bu yakada kış bile kış gibi değil.

22.12.2020

Gerçekten faydalı olabilecek bir konu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ