Kış Aylarında Cildimize Nasıl Bakım Yapmalıyız?

Kış aylarında cildinizin kuruyup pul pul olmaması için uygun bir rutin uygulamak çok önemli... Soğuk kış günlerinde cildinize nazik bir bakım sağlamanız için önerileri bu içerikte listeledik. Hemen göz atın ve kış bakım rutininizi oluşturun!

'Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir. Bazı ürünler için alerjisi olanların dikkat etmesini öneririz! Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

1. Cilt bariyeriniz güçlü olmalı...

Tahriş olmuş ve pul pul olan bir cilde sahipseniz, önce cilt bariyerinizi güçlendirmeye odaklanmalısınız. Nemi az olan ve susuz kalan bir cilde sahipseniz cilt bariyeriniz güçlülüğünü yitirmiş olabilir.

2. Nemlendirmeye önem verin!

Cilde nemi hapseden ve pigmentasyonunu bozmayan nemlendiriciler kullanmaya özen gösterin. Bu sayede cildinizi kolay bir şekilde nemlendirip nemini koruyabilirsiniz ve cilt bariyeriniz güçlenebilir.

Nemlendirmede kullanabileceğiniz: CeraVe nemlendirici krem.

CeraVe markasının bu 50 ml'lik ambalajlarda satışa sunulan nemlendiricisini tecih edebilirsiniz. Kuru ve çok kuru ciltler için tasarlanan bu ürün cildinize iyi gelecektir.

Buradan tek tıkla satın alın.

La Roche Posay Lipikar Baume Ap+M bakım kremi.

La Roche Posay markasının Lipikar Baume serisine ait olan bu bakım balsamı nemlendirici ve onarıcı bir özelliğe sahip. Hassas ve kuru bir cilde sahipseniz bu ürünü kullanarak cildinizi nemlendirip bariyerini güçlendirebilirsiniz.

Buradan tek tıkla satın alın.

3. Peeling rutininizi dengeleyin.

Kış aylarında normale göre daha çok kuruyan cildinize sık sık peeling yapmaktan kaçının. Haftada 1 defa peeling yaparak cildinizdeki ölü deriyi temizleyip arındırabilirsiniz.

Peeling için önerimiz: L'Oréal Paris kil maskesi.

L'Oréal Paris'in bu saf kil detoks maskesini kış bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Cildi temizleyip aydınlık bir görünüm kazandıran bu ürün aynı zamanda ışıltı katma özelliğine sahip.

Buradan satın alın.

Roox Beauty gözenek sıkılaştırıcı peeling.

Roox Beauty markasının bu yüz peeling serumu Aha/Bha içeriyor. Gözenek sıkılaştırma ve cilt eşitleme özelliğine sahip olan bu serum 50 ml'lik ambalajlarda satışa sunuluyor.

Buradan satın alın.

4. Cilt temizliğini atlamayın...

Kış aylarında da cilt temizliğini mutlaka yapmanız gerekiyor. Nazik ve cildi tahriş etmeyen, bariyerine zarar vermeyen temizleme ürünlerini kullanarak cilt bakım rutininizi yapabilirsiniz.

Cilt temizliğinde en beğenilenler: La Roche Posay Effaclar yağlı ciltler için yüz temizleyici.

La Roche Posay markasının yağlı ve akneye eğilimli ciltler için tasarlanan bu yüz temizleyicisini kullanabilirsiniz. Jel formunda tasarlanan bu ürün yüksek toleranslı temizleme sağlıyor.

Buradan satın alın.

Vichy arındırıcı yüz temizleme jeli.

Vichy markasının bu yüz temizleme jeli arındırma özelliğine sahip. Aynı zamanda ciltteki sebumu azaltan bu ürün parlama karşıtı bir etki sağlıyor.

Buradan satın alabilirsiniz.

5. Vitaminleri eksik etmeyin!

Cildinizi hem içten hem de dıştan vitamin içerikli ürünler kullanarak besleyebilirsiniz. Özellikle D vitamini takviyesi alarak güneşsiz aylarda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamini takviyelerle tamamlayabilirsiniz.

Tercih edebileceğiniz serumlar: The Purest Solutions C vitamini serumu.

The Purest Solutions markasının bu C vitamini serumu kış aylarında size eşlik edebilir. Aynı zamanda aydınlatıcı ve renk tonu eşitleme özelliği bulunan bu üründe %10 Ascorbic acid & Ferulic Acid %0.5 yer alıyor.

Buradan satın alın.

Simple Booster vitaminli serum.

Simple markasının bu serumunda C, F ve E vitamini yer alıyor. 30 ml'lik bu serum genç görünen ve aydınlık duran bir cilde ulaşmak için tercih edilebilir.

Buradan hemen satın alın.

Lumene C vitaminli serum.

Lumene markasının bu serumunun içeriğinde C vitamini yer alıyor. Aynı zamanda aydınlatıcı ve leke karşıtı olarak tasarlanan bu serum cildinizi daha parlak gösterebilir.

Buradan satın alın.

6. Niasinamid ve resveratrol içeren serumlar kullanın.

Antioksidan bakımından zengin ürünler kullanmak kış aylarında büyük önem taşıyor. Cildinizi korumak için niasinamid ve resveratrol içeren serumlar kullanabilirsiniz.

7. Simple Booster niasinamid içerikli serum.

Simple'ın bu serumunda B3 ve niasinamid yer alıyor. Eşit cilt tonuna ulaşmanızı sağlayacak bu ürün hassas ciltlere uygun bir şekilde tasarlanmış.

Buradan satın alın.

The Purest Solutions aydınlatıcı ve sıkılaştırıcı serum.

The Purest Solutions markasının bu aydınlatıcı ve sıkılaştırıcı özelliklere sahip olan serumunda %5 niasinamid yer alıyor. Yağlı ciltlere uygun olarak üretilen bu serum akneye meyilli cilde sahip olanlar tarafından da kullanılabilir. 

Buradan satın almak mümkün.

HC Care antioksidan serum.

HC Care markasının bu serumunun içeriğinde %3 resveratrol, %0.5 ferulic asit yer alıyor. Yaşlanma ve kırışıklık karşıtı olarak tasarlanan bu serumu kullanarak cildinize ihtiyaç duyduğu antioksidanları sağlayabilirsiniz.

Buradan satın alın.

En Az Yaptığınız Pastalar Kadar Güzel Görünen Tatlı mı Tatlı Mutfak Ürünleri
Dolabınızda Yer Vermeniz Gereken Erkek Tişört Markaları
Yaşamdaki Tüm Sıkıntılarınızı Unutup Farklı Diyarlara Gitmenizi Sağlayacak Edebi Kurgu Romanları

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı