Et Fiyatlarına Yeni Düzenleme

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, et sektörü temsilcileriyle aldıkları ortak karar neticesinde ette tavan fiyatları belirlediklerini bildirdi. Tarım Bakanı Faruk Çelik, kıymada 32 TL, kuşbaşı ette ise 34 TL tavan fiyat uygulanması konusunda sektör temsilcileriyle mutabakata vardıklarını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle bakanlık binasında açıklamalarda bulundu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektör temsilcileriyle bakanlıkta bir araya geldi. Çelik, sektör temsilcileriyle yaptığı görüşme sonrasında et üreticilerini spekülatörlere karşı korumak için bir dizi karar aldıklarını söyledi.

Kırmızı Eti Dünya Ortalamasından Yüzde 80 Pahalı Yiyoruz...

'50 bin ton et ithal etme imkânımız var'

Çelik, şunları söyledi:

'Kırmızı ette girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi için değerlendirme yaptık. 50 bin ton et ithal etme imkânımız var.

Kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldığımız karar gereği karkas yağsız et tavan fiyatının 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatının 21,8 lira, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çelik yaptığı açıklamada, bu kararın sonuçlarının değerlendirilmesi için beş-altı ay sonra yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Ajanslar

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
09.02.2016

et yiyemiyorsanız bok yiyin, aynı şey

09.02.2016

şaka bir yana üreticiye zarar vermemek için et ithalatını durdurmak en son taş devrinde yaşanıyordu..üreticine gerekli destek ile et ürettirme, bu yetmiyormuş gibi bir de ithalatı engelle ondan sonra toplumun gelişimi için, beynin gelişimi için en önemli besin maddesini fahiş fiyattan çakıver kimse yiyemesin.. madem üretemiyorsun tek çözüm kalıyor, yabancı üretici için gümrük kapılarını ardına kadar açmak..bu olursa etin kilosu 10 liraya bile düşer..yoksa tavuğa,balığa talim..hadi balık neyse de yediğin tavuğun bile ne olduğunu bilmiyorsun..

09.02.2016

Daha dün akşam İncik,gerdan yedim, et pahalı değil sizin paranız yok ( olsun yol yaptılar havaalanı köprü yapıyorlar ekmek banıp yersiniz -.- )

09.02.2016

Bravo çok güzel ekonomik politikalarımız var. Üreticiyi destekleyip fiyat düşürmektense ithal edip fiyatları düşürmek en mantıklısı tabi.

09.02.2016

sana bişey diyim mi üreticinin desteklencek bişeyi yok fiyatı yükselten bunlar

TÜM YORUMLARI OKU (21)