Kirayı Artırmak İçin Sürekli Baskı Yapan Ev Sahibine Mahkemeden Emsal Nitelikte Ceza

Ev sahibi, kirayı artırmak amacıyla kiracısının huzurunu kaçırınca, olay mahkemeye taşındı. İki taraf arasındaki anlaşmazlık, emsal karara yol açtı. Mahkeme, kiracı-hane sahibi ilişkilerindeki bu tür durumları düzenleyen önemli bir karar verdi.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul Üsküdar'da yaşayan B.K., 2017 yılının eylül ayında ev sahibi Ö.Y.'nin giriş katındaki evini kiraladı.

2022 yılının Eylül ayında 4 bin 750 liraya oturan kiracı, sözleşme bitimine yakın Ağustos 2023'te ev sahibinin tacizlerine maruz kalmaya başladı.

Ev sahibi, öncelikle kirayı yasal zam oranının üzerinde bir şekilde 13 bin liraya çıkarmak istedi. Ardından da evin tahliye edilmesini talep etti.

Durumu karşı çıkan kiracı, "Beni daireye girmek zorunda bırakmayın, bu yüzsüzlüktür, nasıl bir insansın, hiç mi utanmıyorsun, akşam ben orda olacağım, o ev boşaltılacak, dairenin önündeyim, o daireye gireceğim, gerekirse kapının kilidi değiştirilecek" mesajlarıyla karşı karşıya kaldı.

Tehditler sonucunda yaşananlar, mahkemeye taşındı. Kiracı, haklı bulundu. Mahkeme, ev sahibi sanığın "kadına karşı tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 9 ay 10 gün hapsine hükmetti.

'Kendi Evin Gibi Davran!' Ev Sahibinden Tahliye İçin 4 Milyon Lira İsteyen Kiracı Gündem Oldu

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Dinleyeni Parçalayan Orhan Atasoy'un "Gemiler" Şarkısı ve Klibiyle İlgili Az Bilinen Muhteşem Detaylar
YORUMLAR
14.01.2024

Hapis cezasının 9 ay 10 gün olması çok manidar olmuş.

Bunun yatarı yok ki. kadına karşı tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 9 ay 10 gün cezası verilmesi başlı başına rezalet adam iki tane suç işliyor mahkeme bunu tespit ediyor verdiği ceza komik. Sonra neden magandalar etrafta deniyor.

14.01.2024

Ne oldu yani sorun cözüldümü.Turkish kafasi sorunlari böyle cüzdügünü saniyor.Ya önce siz bu fahis fiyatlari bir durdurun .Mazotu ve Dolari bir dengeye al gerisi zaten hal olur.Sen azcik bir zamla emekcinin eline versigini bu azginlara teslim ettiriyorsun.Sorun Hükümetin kendisinde ve onun istedigi yerden tel calan Mahkemelerinde..Istanbulda hayvan bile duramayacagi yerlerde fahis kiralar var -2 yeralti daierelerinde..Devlet bunlari ele alsin..

14.01.2024

Sanayi ve Tarım Üretiminin olmadığı ülkenin, Rot-Balansı bozuk araba gibi bir sağa bir sola giden ekonomisinde, Bütçe açığı, Cari açık, beklenmedik (yada beklenen) yüksek eflasyon, Doları-Mazotu uçurur. Sonuçda kişi başına düşen milli gelir hayal olur...Ali-Veli-Selami tabanca bıçak mahkeme yollarında telef olur... Saygılarımla.

TÜM YORUMLARI OKU (18)