Kiralardaki Yükseliş İçin 3 Bakan da Devrede: Hangi Formül Uygulanacak?

Fiyatlardaki yükseliş ile almak hayal olan evlerin kiraları da ödenemeyecek boyutlara ulaşınca vatandaş karar kara düşünür oldu. Bir de enflasyondaki yükseliş ile resmi zam oranlarının da kira artışlarını tetiklediği son dönemde inşaat maliyetleri de yeni konut yapımını sınırlayınca, özellikle büyük şehirlerde yaşamak zorlaşıyor.

Açıklanan finansman paketi ile ev fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi hedeflenirken, bu hedefin ise tutmadığı görülünce fahiş fiyat artışlarının da peşine düşüldü.

Finansman Paketi Krize Çözüm Oldu mu? Ev Fiyatlarını Artıranlar Hazine'nin Radarında! Evini Satanlar Kimler?

Diğer yandan da kiralardaki artışa karşı önlem alınmaya çalışıyor.

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak haberine göre, üç bakanlık bu konuda işbirliğine gitti. 

Serbest piyasada oluşan kiralara müdahale için masadaki ilk formül, tavan fiyat uygulaması olurken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bu konuda şöyle bir açıklama yaptı: 

Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır. 

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
23.05.2022

daha da artacak yani

Pasif Kullanıcı
23.05.2022

ikinci,üçüncü,dördüncü vs.. evlere sayı arttıkça emlak vergisini arttırın,japonya emlak sistemini birebir uygulayabilseler keşke,o zaman görürüm ev fiyatlarını,kiraların kaça olduğunu

23.05.2022

Japon insanı gibi dürüst değil bizimkiler. Araç satışınada yıllık 3 araç sınırı geldi. Ayak üstü galericilik yapan imam, polis, öğretmen annelerinin kardeşlerinin vs. Üstünden devam etti ticaretlerine. Artık böyle yönetilmeyi hakettiğimizi düşünüyorum. Yöneticiler toplumun aynasıdır.

23.05.2022

asgari ücret 4.250 TL. kira en ucuzu 3000-5000 arası temel ihtiyaçların ortalama gideri aylık 1500 TL. faturaların ortalama gideri 1000 TL ve üzeri bu insanlar hiçmi fün yüzü göremeyecek kaliteli yaşam sunacaksınız insanlara o koltukları meşkul etmeyin bu halk bu bütçe ile sizden kral ekonomist ( aslında zekiler ) ama hamurun eğitimle iyi işlenmesi lazım

TÜM YORUMLARI OKU (9)