Kiracıyı Mülakata Alan Ev Sahibini Savcılık 'Mülakata Aldı'!

Adana'da bir ev sahibi, kiracısını mülakatla kiracı seçmeye kalkması gündem olmuştu. Haberlerin ardından mülakat yapma sırası adli mercilere geçti. Ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut sıkıntısını yaşayan Türkiye'de, ev sahibi mağduru olanların da sonu gelmiyor. Son olarak Adana'da bir ev sahibinin mülakatla kiracı seçmeye kalkmasını hayretler içinde okumuştuk.

Mülakata tutulan kiracıya dilini, dinini, ırkını, hangi mezhebe mensup olduğunu soran ev sahibi için ise savcılık harekete geçti.

Yapılan suç duyurusu sonrası ifadeye çağırılan ev sahibi, "Suç olduğunu bilmiyordum" cevabını verdi.

Savcılık, ev sahibinin ayrımcılık yaptığına kanaat getirirse hakkında iddianame düzenleyebilir ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir.

Ayrımcılığa maruz kalan vatandaşların ayrıca Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) da başvuru hakları var. TİHEK'in, daha önce yapılan başvurulardan idari para cezası verdiği çok sayıda mevcut.

Kiracı Sorunu Yaşayan Ev Sahibinin Yazdıkları Sosyal Medyada Yorumları Coşturdu
Ev Sahibi-Kiracı Anlaşmazlığında Son Nokta! Yasal Sınırın Üstünde Zamma 'Kötü Niyet Tazminatı' Kararı

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
30.11.2023

8 aydır kira alamadığım yeri 8 ayda anca tahliye ettirebildim ağzına sıçtınız ev sahibi kiracı kim varsa hepsinin

30.11.2023

Ne var mülakatka kiraci secmekte, evinde oturucak kisiyi da tanimasin mi adam ? Evet sordugu sorular biraz tuhaf ama mülakat yapmask gayet dogal????

30.11.2023

soramaz kardeşim o soruların verdigin evle alakası yok adam hristiyanım dese nolacak evi kiliseye mi çevirecek nasıl kafalar lan bunlar? bir tane evin var onu kiraya veriyosun diye karşı tarafa sahip olmuyorsun amk.. tanımana da gerek yok ayrıca napacaksın tanışıp mangala mı çagıracaksın? bakacaksın tipine eli yüzü düzgün normal biriyse (örgüt mensubu ya da fuhuş yapacak kılıkta biri degilse) yeterli olmalı özellikle aileyse zaten her türlü bilgiyi veriyorsun kimlikle ilgili.. sokarım sizin mülakatınıza da evinize de gidin hükümete çemkirin oy vermeseydi o zaman insanlar şimdi kimse aglamasın alnı secde görüyor diye oy verdikleri insanlar dogru düzgün sistem oturtup halkın magduriyetini gidermekten aciz bunun bedelini birilerinin beni kiralayacagım ev için sorguya çekerek mülakat yaparak ödetmesine izin vermem

30.11.2023

günümüzün yalanı ' bilmiyordum '...

TÜM YORUMLARI OKU (11)