Kiracı Arayan Ev Sahibinin Şartları Pes Dedirtti: 2 Ayda Bir Kontrol Yapacak

Denizli’de aylık 35 bin lira kira istenen bir dairenin şartları sosyal medyada gündem oldu. Bir ilan sitesinde yer alan kiralık daire ilanına göre evde sigara içmek yasak olacak, tezgah üzerinde kirli bulaşık bırakılmayacak ve ev sahibi 50 günde bir eve gelerek yıpranma, çizik, çatlak gibi durumların olup olmadığını kontrol etmek için tüm odaları gezecek.

Denizli’de aylık kirası 35 bin lira olan 3+1 daireyi kiralamak için aranan şartlar görenleri şoke etti.

Dairesini kiraya vermek isteyen ev sahibi, aradığı şartları tek tek yazdı. Şartlar arasında, ev sahibinin yaklaşık iki ayda bir evi kontrol amaçlı ziyaret edeceği de yer aldı.

İşte sosyal medyada gündem olan Denizli’deki kiralık ev ilanında istenen bazı şartlar:

Sadece resmi evli olan aileye verilecektir.

Kiracı olacak bireylerin en az bir tanesinin memur olma zorunluluğu vardır.

En fazla 1 çocuğu bulunan aileye verilecektir.

Evde sigara içmek yasaktır. Aile bireyleri kesinlikle sigara içmeyen kişiler olmalıdır. Eve misafir geldiğinde sigara balkonda içebilir.

Kiranın 2 gün gecikmesi durumunda ihtarname gönderilecektir.

Tezgah üzerinde kirli bulaşık konulmaması, tezgahın ıslak bırakılmaması zorunludur.

Ev sahibi 50 gün aralıklarla, daireyi kiracının müsait olduğu bir zamanda, kontrol amaçlı 15 dakika ziyaret edecektir.

👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Bakanlık İfşa Etti: Masum Sanılan Aksesuar Piyasadan Toplatılıyor
Sosyal Medyaya RTÜK Geliyor! Instagram, TikTok, X İçin Yeni Dönem
Altında Sert Yükseliş! Rekor Üstüne Rekor Kıran Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

14 Şehrin Adı Geçiyor: İstanbul'dan Anadolu'ya Büyük Göç Planlanıyor İddiası!
SGK Uzmanı Kademeli Emeklilik İçin O Yaşı İşaret Etti
Manchester City-Galatasaray Maçı Öncesi ESPN'den Galatasaray Analizi
YORUMLAR
29.01.2026

Abartı görünüyor ama bazı şartları anlayabiliyorum çünkü evi ahır gibi kullanıp, kırıp döküp gidenler var. Muhtemelen önceki kiracıdan çok çekti

29.01.2026

Hiçbir yeri haklı değil. Gelip evlerin içine s*çıp sonra defolup giden mültecilerin acısını bizden çıkarmaya çalışıyorlar. Zamanında daha fazla kazanmak için Türkleri değil arap kiracıları seçenlerin hepsi şimdi kılı kırk yarıyor. Besbeter olsunlar.

29.01.2026

Hele işeyip sifonu çekmemek evden çıkartılma sebebi 🤣

29.01.2026

50 gün falan görmedim ben. insanları neden boşu boşuna gazlıyorsunuz. yazılan şartların hepsi makul bence.

TÜM YORUMLARI OKU (17)