Kira Ödemelerinde Yeni Dönem Başladı: Cezası En Az 5 Bin Lira Oldu!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre artık elden kira ödeme devri sona erdi. Elden ödeme yapan kiracı ve ödemeyi alan ev sahibi ise en az 5 bin TL cezayla karşı karşıya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliğ, bugün (17 Ekim Perşembe) Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Böylece kira ödemelerinde yeni bir dönem başlamış oldu.

Artık kira ödemelerini elden yapan kiracı ve ev sahiplerine cezalar gelecek. İş yeri ve konut kiraları, tahsilat ve ödemeler banka veya PTT aracılığıyla yapılacak.

Haftalık, günlük kiralama için de bu kural geçerli olacak.

Eski uygulamaya göre ödemeleri 500 TL’yi aştığı anlarda bankalar ve PTT aracılığıyla ödeme yapılıyordu. Söz konusu sınır Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kaldırılmış oldu.

NTV'de yer alan habere göre uygulamaya göre elden ödeme yapan kiracılar ve ödemeyi alan ev sahipleri için ceza tutarları da artırıldı.

Kaynak

Kira ödemelerini banka veya PTT aracılığıyla yapmayan vatandaşları en az 5 bin TL ceza bekliyor. Bir takvim yılı içinde kesilecek cezanın üst sınırı da 20 milyon liraya çıkarıldı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kredi Kartı Vergisi İçin Yeni Formül: 1 Milyon Limiti Olan Vatandaştan 10 Bin Lira Kesilsin
Kadıköy’ün Ortasında 4 Bin Lira Kiraya Oturan Kiracısını Evden Çıkaramayan Profesör Çatı Katına Taşındı
Ev Sahibi Kiracı Davasında Dikkat Çeken Karar: Maaş Zammı Kira Zammını Belirleyecek

Popüler İçerikler

Numan Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa İçin ‘3. Maddenin Değiştirilmesi’ Önerisi
MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
Sadece Boşanmak İstemiştim! Oğuzhan Uğur'un Mevzular Açık Mikrofon Programına Damga Vuran Cemile’nin Hikayesi
YORUMLAR
17.10.2024

5 bin ne ya cezayı ödeyip devam eder adam vergi bundan fazla çıkar zaten

17.10.2024

en düşük 5 bin ayrıca elden aldığı her ay için en düşük 5 bin Evinizi kiraya verdiğinizde ortalama vergi 12 ayda aldığınız kiranın 1 buçuk aylık kadarı oluyor yani yer ay 5 bin lira bile kesilse toplamda ödenen vergiden daha çok ceza ödenmiş olur. Tabi bu ortalama bir konut için geçerli aylık 50-100 bin lira kira geliri olan bir dükkan bir villa vs gibi yerlere yine elden alınan her sefer icin 5 bin lira kesilirse ki öyle olacağını sanmıyorum kiraya oranla bir ceza kesilecektir yine öyle olmadıgını 5 bin kesildigini farz edelim o zaman adam elden devam eder haklısınız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ