Kira Artışları Vatandaşın Canını Sıkımaya Devam Ediyor: 'Fahiş Artış' Şikayetinde Patlama Yaşandı

Yüksek enflasyon ve yabancıların talebi nedeniyle Türkiye vatandaşlarının kiralık ev tutması ve ev satın alması imkansız hale geldi. 'Türke uygun değildir' diye ev ilanları verilirken hükümet tarafından bir çözüm gelmiyor. Mağdur olan vatandaş ise fahiş artışlı kira isteyen ev sahiplerinden şikayetçi olmaktan başka bişey yapamıyor.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanlığı'na 4 ayda yapılan başvurularda, 1778 kiracı ev sahibini şikayet etti. Şikayetler 1150'si ev sahibinin kontrat süresi bitiminde çeşitli bahanelerle kiracıdan evi boşaltmasını istemesi, 278'i kontrat bitimi sonrası kiracının evden çıkması yönünde ihtarname göndermesi, 13'ü yeni kontrat yapılmasına rağmen sözleşmeden vazgeçilmesini kapsadığı belirtildi. Kiracılardan 147'si aidat artışı, kalanı da kira artışlarına yönelik farklı şikayetlerle yardım talep etti.

1 yılda yapılan şikayet sayısına, 4 ayda ulaşıldı

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentte son dönemde fahiş kira artışı yaşandığına dikkati çekti. Geçen yıl 3 bin liradan kiraya verilen evlerin fiyatlarının bu sene 12 bin ile 20 bin lira arasında değiştiğini dile getiren Gündüz, 'Ocak ayından bu yana 1778 şikayet aldık. Antalya şube olarak tüketici tarafından farklı nedenlerle 1 yılda yapılan şikayet sayısına, 4 ayda ev sahibini şikayet eden kiracı sayısıyla ulaştık. Son 2 ayda şikayetler arttı' dedi.

Fiyatları yabancılar belirliyor

Kira ve aidat artışlarına yönelik denetim ve yasal düzenleme yapılmasını talep eden Gündüz, şunları söyledi:

'Yabancılara mülk satışı durdurulmalı. Yeni düzenleme getirilmeli. Antalya'da kira fiyatını yabancılar belirliyor. Antalya'da yaşayanlar korunmalı. Yüksek kira artışı, devlet denetiminde olmalı. Geçici de olsa tavan fiyat belirlenmeli. Yüksek kira artışına yönelik anlaşmazlıklar, mahkemeden önce arabulucu aracılığıyla çözüme kavuşturulmalı. Maliye denetimi artırmalı. Site, lüks binalarda aidat artışına yönelik çok fazla şikayet alıyoruz. Apartman aidatlarındaki artışın denetime alınması gerektiğini düşünüyoruz.'

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Fabrikada Grup Seks Skandalı: 4 İşçi Kovuldu!
YORUMLAR
01.05.2022

10 milyon sığınmacı ülkeden gönderilirse kira ve konut krizi de çözülür, ekonomik sıkıntı da çözülür, işsizlik de çözülür. Sığınmacıları gönderecek parti de bellidir.

01.05.2022

mülteci sorununa katılıyorum ancak diğer sorunları sadece mültecileri göndererek çözemezsin ve biricik partiniz mültecileri gönderme iddiasında olan tek parti değil

01.05.2022

anasının s.ktiniz bu ülkenin

01.05.2022

her şeyin fiyatı alıp başını gidip fahiş fiyatlarla satılıyorken çalışıp kazanıp parasına ev alarak yatırım yapmış ev sahibi arkadaşta tabi kendi malının değerini onlarla eşitleyecek sorun ev sahibinde değil genel ekonomik durumda ev sahibi 1000tl kira alıyor bu sene domatesi 10 liraya yiyor seneye domates(genel piyasa fiyatlarındaki artış domates olarak bakmayın) 60 lira olursa ev sahibide kirayı 6000 lira yapar bunda sikayetci olunacak ev sahibi değil ekonomiyi bu hale getirenler.

TÜM YORUMLARI OKU (10)