Kin Beslemeyi Bırakıp Kötü Deneyimlere Sünger Çekmek İsteyenlerin Yüreğine Su Serpen Uzman Tavsiyeleri

Hınç, kin, garaz gibi duygular kısa vadede pozitif hisler olabilir. O anda kendinize 'bana bu şekilde davranılmasına izin veremem' dersiniz. 

Fakat eğer bu hisler size yapışık kalır da, sağlıksız bir nefrete dönüşürse işte o zaman psikolojik ve zihinsel olarak yıpranırsınız. İşte böyle sonuçlar doğmasın diye sizler için Vice.com'dan bu önerileri derledik.

"Canım yanıyor" hissi; insanı kurtaran, çektiği acının anlamlı olduğunu ispatlayan, kendini mağdur pozisyonuna sokan, rahatlatıcı bir duygudur.

Kıskançlık, kızgınlık, pişmanlık, üzgünlük gibi hisler birbirine dolanıp düğümlenir, böylece bu kinin altından kalkmak giderek zorlaşır. İşte bu sebeptendir ki bazı bireyler; günler, aylar, yıllar hatta bir ömür boyu kin tutarlar.

Unutmayın kinden vazgeçmek ve affetmek kolay şeyler olmsa da, negatif duyguları geride bırakmak insanın kendi için yapabileceği en iyi şeylerden biridir.

Psikolog, profesör ve hatta boşanma koçlarının verdiği cevaplardan derlenen bu tavsiyeler, sizin üzerinizde baskı kurmaya çalışan o garaz duygularını geride bırakma yolunda sizlere yardımcı olacaktır.

Bu duygulara sebep olan kişiyi 'zihninizden tahliye edin'!

Sizi inciten kişi, içinizde psikolojik anlamda var olmaya devam edebilir. O kişi hakkında düşünebilir ve hatta rüyalar bile görebilirsiniz. 

Öte yandan eğer affetmeyi seçerseniz ve bunu yapmaya hazırsanız, o zaman kendinizi o kişiyle soktuğunuz içsel çatışmadan kurtarabilirsiniz. Onlara içinizde bir gün daha yaşama lüksü vermek yerine, aklınızdan ve düşüncelerinizden kovun gitsin!

Geçmişteki olaylara saplanmayın, anı yaşayın!

Bir kişiye ya da duruma karşı içinizde tuttuğunuz kin hakkında, artıları ve eksileri olarak bir liste çıkarın. İçinizdeki bu kini düşündüğünüz zaman düşüncelerinizin ya da hislerinizin gerçek olduğunu kabullenin ama bir yandan da geçmişte kaldıklarını kendinize hatırlatın!

Bu pişmanlık, garaz, kin ya da hırs duygularının yerine içinde bulunduğunuz dakikayı nasıl daha güzel hale getirebileceğinize odaklanın. Unutmak ya da affetmek elbette zor olacaktır, fakat dikkatinizi daima kendinize döndürmeye özen gösterin.

Küçük bir miktar empati size kilometrelerce yol aldırır...

Bir insanın amaçlarını ya da hareketlerini anlamak, onların gözünden bakmak her zaman durumu kolaylaştırır. 

Burada sizi kızdıran insana empati kurup onu affetmeniz değil, onların hareketlerini bir mantığa oturtmanız hedeflenir. Kendinizi onun yerine koyduğunuzda olaya farklı açıklamalar getirebiliyor musunuz? Bu açıklamalardan birinde gerçekten bir mantık bulabildiyseniz, nefret ve kini geride bırakmanızda büyük faydası olacaktır.

Etrafınızda sizi dinlemeyen ya da anlamayan bir grup insanın olduğunu düşünüyorsanız, gidip doğru insanlara derdinizi anlatın!

Aslında en güzeli, hem sizi dinleyecek hem de canınızı yakmadan objektif tavsiyeler verebilecek arkadaşlar edinmektir. Sizi dinlemeyen ya da sizi yanlı olarak dinleyen aile ve arkadaşlarınız içinizdeki öfkeyi körüklemekten başka bir işe yaramayabilir. Eğer gerçekten dinlenmediğinizi düşünüyorsanız, bir terapiste gitmekten de çekinmeyin.

İşte geçmişteki öfkeli, hatta ayağınıza pranga olan kinli duyguları geride bırakmanın bazı yolları! Umarız bu tavsiyelere ihtiyacınız bile kalmamıştır!

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
26.03.2018

evet bu tavsiyelere uyun ve her yanlış, yapanın yanına kâr kalsın.

27.03.2018

yine emir veren kisisel gelisim cumleleri bunlari hayatina uygulayabilen ve mutlu olan kac kisi var merak ediyorum..

27.03.2018

Güzel bir içerik olmuş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ