Kimyanın Hayatımıza Katacağı 7 Süper Şey

Farkında bile değiliz ama kimya günlük hayatımızın bir parçası. Ve gelecekteki hayatımızı değiştirmek de hepimizin elinde...

1. Şarj için priz aramamak!

Top oynamanın dünyayı değiştirebileceğini kim bilebilirdi ki? Resimde gördüğünüz Soccket isimli top, aynı zamanda küçük bir elektrik santrali. Oynandığında elektrik üretiyor ve depoluyor. 15 dakikalık oyun, bir LED lambasını 3 saat boyunca yakmak için yeterli! ⚽

2. Çöplerden değerli bir toprak oluşturmak!

Organik atıkları toplarken, dönüştürülebilen plastik torbalar kullanmak hem daha hijyenik hem de daha pratik. Böylece atıklar, çöplüklerde birikmek yerine değerli bir toprağa dönüşebiliyorlar.

3. “Yine aç kaldık!” demekten kurtulmak!

Dünyada besinlerin üçte birinin israf edildiğini düşünürsek, gıda kaybının büyüklüğünü anlayabiliriz. Besinlerimiz söz konusu olduğunda kurtarıcımız yine kimya! Sızdırmayı engelleyen, ışığı dengeleyen akıllı ambalajlar israfın önüne geçiyor.

4. Yazın klima, kışın da yakıt masraflarını azaltmak!

Kaynakların tasarrufu ve iklimi korumak için enerjiyi daha verimli kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Evlerimize yalıtım yapmak hem cebimizi hem de kaynak tüketimini azaltıyor.

5. Deniz suyundan içme suyu elde etmek!

2025 yılında dünya nüfusunun yarısının güvenli içme suyundan yoksun olacağı tahmin ediliyor. Neyse ki kimya deniz suyundan içme suyu üretimine yardımcı oluyor! Tuzlu su, gelecekte susuzluğumuza çare olabilir.

6. Bitkileri hastalıklardan korumak!

Tarım alanlarında verimliliğin artması için bitkileri birçok zararlıdan ve hastalıklardan korumak gerekiyor. Neyse ki kimya burada da imdadımıza yetişiyor ve dünyayı bekleyen gıda sorununun önüne geçiyor.

7. Kaynakları tüketmeden araba kullanmak!

Gelecekte akaryakıtla çalışan otomobillerin yerini tamamen elektrikli araçlar alacak. Kimya, bu teknolojinin gelişmesi için batarya malzemeleri üretiyor.

BASF, sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyor.

BASF'nin 150. yılına özel online söyleşi platformu Creator Space’e katılın; global zorluklar hakkında fikirlerinizi paylaşın!

Popüler İçerikler

Beklenen Gün Geldi: Birbirinden Ünlü İsimler Saygı1 Formatının İkinci Konuğu Sertab Erener İçin Sahneye Çıktı!
Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
YORUMLAR
22.10.2015

Şirk

23.10.2015

Arada fizik kuralları olsa da olur.maksat reklam :)

Pasif Kullanıcı
26.10.2015

Aslında sadece kimya demek yanlış olur. Fizik,biyoloji,matematik de var işin içinde yani ana bilim dalları kısacası...

Kardeşim ana bilim ile bilim dalı farklı. belki yazarken gözden kaçırdın. hatırlatayım dedim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ